![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2011 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
znam tą funkcje:
document.location.href= "xxx.php"; ale ona tylko przekierowuje na dany adres potrzebuje takiej która działa w taki sposób (jak to jest w php)... ale w JS <?php include("xxx.php"); ?> czyli nie przekierowuje na inną podstronę, a wyświetla ją na obecnej pozdrawiam, z góry dzięki za pomoc Ten post edytował nakers2 18.05.2011, 13:19:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 8 Dołączył: 3.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko zależy od tego co chcesz includować.
Jeśli ma to być skrypt JS lub dowolna struktura HTML/XHTML to możesz zrobić to tak: O ile sprawa z dowolną skryptem JS myślę że jest jasna to dowolny kod HTML możesz wygenerować np za pomocą document.write |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2011 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
może lepiej tak... daje fragment kodu z mojego pliku:
var gg = document.getElementById('menu1'); if(text.substring(0,4) == 'okno') { } czyli gdy znajdzie div o nazwie menu1 pokaż: i jeżeli "..." no i właśnie wtedy chce żeby wyświetliło mi w tym divie (co sobie go zrobiłem w oddzielnym pliku PHP) w tym oddzielnym pliku inny zaincludowany plik php ... jest to część kodu odpowiadającego za to że gdy podejde do obiektu - co już mam (w grze) to wyświetla mi div menu1 i zaincludowany w nim plik np. z misjami... - znaczy tak bym chciał żeby było właśnie dlatego potrzebna mi alternatywa do funkcji z PHP (<?php include("xxx.php"); ?>) obsługiwana w JS, działająca na tej samej zasadzie Ten post edytował nakers2 18.05.2011, 14:12:18 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 8 Dołączył: 3.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co znajduje się w pliki .php? Skrypt czy sam html?
|
|
|
![]()
|
|
w pliku php który chce zaincludować znajduje sie skrypt który importuje dany quest z bazy mysql
Ten post edytował nakers2 18.05.2011, 14:18:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli dobrze zrozumiałem
![]() - Albo w tym momencie używasz AJAX i pobierasz odpowiednie dane( w przypadku gdy warunek jest spełniony ). - Możesz też już na wstępie załadować wszystkie niezbędne dane i za pomocą CSS ukryć je, a gdy warunek jest spełniony za pomocą JS odkryć/pokazać odpowiedni div z odpowiednimi danymi. - Pozostaje też najgorszy sposób... w miejscu, gdzie powinny pojawiać się dane, umieścić ramkę(dynamicznie - za pomocą JS) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
poradziłem sobie jakoś inaczej, w js nie mogłem zrobić tego co chciałem zrobić
bo js działa w przeciwieństwie do php nie po stronie serwera, co automatycznie wszystko skreślało |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo js działa w przeciwieństwie do php nie po stronie serwera, co automatycznie wszystko skreślało zdaję sobie sprawę z tego, iż w kontekście całego tematu odpowiadam nie na temat ale język jest tylko narzędziem więc odpowiadam na to co cytuję - JavaScript może także działać po stronie serwera - google SSJS (Serwer Side Java Script) - odnośnie przeglądarek CSJS... i link do najbardziej promowanego projektu (choć SSJS w zasadzie istniał od początku samego JS) node.js -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeju, ZOSTAWCIE WY W KOŃCU TEGO NODEJS
Rozumiem, żę jest to ciekawy projekt. Rozumiem, że to przeniesienie JS na wyższy poziom. Ale TO JEST NIESTABILNE I NIKT TEGO NIE UŻYWA! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 23:30 |