![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma to jak poprawić sobie humor prostą maturką z informatyki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
chyba jeszcze nie ma arkuszów w necie Czy ktoś z Was zdawał też infę? w każdym razie część teoretyczna b. prosta, czasu było dość można by stwierdzieć, że wymagają jedynie ogólnej wiedzy z zakresu informatyki i programowania, w sumie bystry koleś bez żadnej wiedzy załapałby z 50% conajmniej część praktyczna troszkę trudniejsza, ale też łatwa, najtrudniej czasem ogarnąć co autor miał na myśli w niektótrych poleceniach, jak będą już arkusze to przejdę do szczegółów, bo mam kilka wątpliwości brat zdawał maturę w 2008r., która była bezporównania trudniejsza, wszystko schodzi na psy... Ten post edytował rzymek01 17.05.2011, 15:03:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 1 Dołączył: 1.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaki poziom zdawałeś?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozszerzony, of course (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
arkusze pojawiają w dniu matury czy dzien po? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 1 Dołączył: 1.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
dzięki, własnie znalazłem na innym portalu i chciałem pisac (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
http://maturzysta.dlastudenta.pl/artykul/E...atyka,6986.html tak więc, jak rozumiecie: część I 3.h. - protokół sieciowy HTTP dotyczy przesyłania dokumentów zapisanych w języku HTML. P/F i teraz czy chodziło autorowi, że m.in służy -, czy tylko do tego? część II zad4. b. Cytat Po (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) dniach po raz pierwszy objętość zgromadzonej trawy rano była większa niż rano dnia poprzedniego. Jest to dzień (wpisz datę): (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) .....?... . nie pamiętam ile mi wyszło, ale chyba tutaj 185 dni, ale pytali się o stan trawy z rana, czyli w sumie datą to już 186 dzień? Tak to rozumiem, że musiało minąć całych tych 185 dni od 1 kwietnia, więc warunki polecenia spełnia 186 dzień. Ten post edytował rzymek01 17.05.2011, 16:01:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat i teraz czy chodziło autorowi, że m.in służy -, czy tylko do tego? m.in... jak sądzę (P) Cytat nie pamiętam ile mi wyszło, ale chyba tutaj 185 dni, ale pytali się o stan trawy z rana, czyli w sumie datą to już 186 dzień? Jeżeli ile dni minęło, no to zapewne wynik to który to dzień z kolei - 1. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zdawałem dzisiaj podstawę. Niby banalna, ale jednak czasu dla mnie było mało, nie potrafię zbyt szybko w myślach "interpretować" algorytmu. Nie zrobiłem jednego zadania (4c) bo zabrakło mi czasu (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) / Żałuje że nie wziąłem rozszerzenie, bo podstawa nic mi nie daje do studiów na które chciałbym iść.
Btw. Bardzo się demotywuję jak czytam posty że matma rozs. była prosta (ja nie będe miał nawet 70%) i będziecie mieli po 90%. Kiedyś jak potrafiłem windowsa zainstalować to uważałem się za komputerowego guru... a tu co chwilę rozczarowania mnie takie spotykają (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ten post edytował peter13135 17.05.2011, 18:18:10 |
|
|
![]()
|
|
i tak szacun dla wszystkich którzy zdają informatykę, czy na podstawie czy na rozszerzeniu,
z tego wzgledu, że tego przedmiotu własciwie nie ma w szkole i zawzyczaj zdający są ludźmi z pasją |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z ciekawości zapytam, jakie języki programowania były dostępne? tylko c/c++? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
c++, java i pascal.
|
|
|
![]()
|
|
i turbo pascal, ale to raczej bardzo podobne do free pascala (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Jeżeli chodzi o rozszerzenie było m. in. pytanie o program napisany w języku wysokiego poziomu, które moim zdaniem było bezsensowne ponieważ, abym odpalił jakiś program, który jest już skompilowany nie potrzebuje kompilatora lub interpretatora ;d |
|
|
![]()
|
|
faktycznie, tutaj mozna dywagować, jesli dosłownie czytać, to wydaje się, że odpowiedź "niezbędny jest dostęp do kompilatora lub interpretera tego języka." jest fałszywa, gdyż jak piszesz, do uruchomienia już skompilowanego nie potrzebujemy zadnych IDE, kompilatorów etc.
o wlasnie, przypomniał mi się jeden absurd, moja konfiguracja wyglądała następująco: Win Xp, DevCpp 4.9.9.2, MS Office 2003 (same starocie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) i trzeba to było wpisać na arkusz, jednak w miejsce gdzie powinienen wpisać DevCpp pisało w nawiasie kompilator... od kiedy Borland, DevCpp czy VisualStudio (te można wybrać) są kompilatorami? (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) Ten post edytował rzymek01 17.05.2011, 22:04:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 399 Pomógł: 7 Dołączył: 11.06.2007 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Była prosta! Na ile liczycie?
Ten post edytował Piotrwusek 17.05.2011, 23:14:50 |
|
|
![]()
|
|
Była prosta! Na ile liczycie? a o jakim poziomie mówisz ? ja na jakieś 80% podstawe. Nie było zadań trudnych, ale powiedzmy że nie zawsze wychodzi mi zrozumienie co autor ma na myśli. rzymek01 - miałem takie same oprogramowanie. Ten post edytował peter13135 18.05.2011, 07:56:43 |
|
|
![]()
|
|
Moge liczyć, że w 3. 2 punkty pójdą (up) w zależności od intencji autora,
w 4. mam źle ilość dni, bo spisałem wartość z i, a przecież i idzie od 0 (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) także zakładając, że stracę 4 punkty, będzie 92%, być może zabiorą gdzieś jeszcze, ale na pewno będzie 80%+ PS. najlepsze jest to, że praktycznie nie przygotowywałem się do tej matury, dzień przed jedynie accessa obczaiłem, bo to specyficzny program, i mogłem wziąć Borlanda, bo tam help jest, np. w zad.6. trzeba było konwertować bin <-> dec, to kojarze, że można operować na stringstreamie + manipulator typu bin, hex, dec, ale nie do końca pamiętałem jaki plik trzeba zaincludowac, ale sobie przypomniałem iomanip.h, ale to nie koniec, bo jeszcze pamiętałem, że manipulatory siedza w jakiejs innej przestrzeni nazw, próbowałem ios i nic, w domu sprawdziłem... ios_base, heh suma sumarum, musiałem samemu napisac bin<->dec, co nie jest trudne, ale zabrało z 10 minut - korzystałem ze wskaźników i miałem jeden błąd, oczywiście w DevCpp zapomnijmy o jakimś debugowaniu, ale po 3-5 minutach znalazłem problem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował rzymek01 18.05.2011, 09:53:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Gdyby była możliwość pisania w Objective-C z Xcode na Mac OS, to bym spróbował. x)
|
|
|
![]()
|
|
znając CKE to i za 10 lat będzie można Buildera 6 i DevCpp wybrać... :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Niedługo przejdą na Asemblera i Basica, żeby było równo dla wszystkich.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 13:18 |