![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, piszę ponieważ już totalnie ogłupiałem, piszę kalendarz i kombinuje już dobre pare godzin, by dobrze mi skrypt odczytał numer dnia miesiąca dla naprzykład poniedzaiłek 23 tygodnia roku 2011.
Jakieś porady jak to zrobić? Ten post edytował Hpsi+ 17.05.2011, 14:11:48 -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://php.net/manual/en/function.date.php
najłatwiej zrobić switcha do dni tygodnia coś w stylu Kod switch(date("D")){ case "Mon": echo "Poniedziałek" break; } który dzień miesiąca to date("d") Ten post edytował usb2.0 17.05.2011, 08:39:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja może się przydać do robienia np w CRM widoku kalendarza na dni robocze
Może komuś się przyda ta funkcja. podajemy jako argumenty dzien, miesiac, rok funkcja zwraca nam dni robocze (od poniedzialku do piatku) funkcja nie uwzglednia świąt etc. po prostu zwraca dni od pn-pt . Może jest jakiś gotowy sposób na zrobienie tego - lecz ja nie znalazłem, dlatego podaję tutaj moją inwencje twórczą ![]()
kolejna funckja to linów +/- tydzien jako parmetry funkcji ustawiamy wynik z funkcji days (pierwszy wpis do tablic) dzien, miesiac, rok ostanim parmetrem jest past jesli chcemy by zwrocil link do przodu (o 1 tydzien) ustawiamy go na 1;
jeśli ktoś ma uwagi, proszę powiedzieć ![]() temat można zamknąć gdyż działa mi już wszystko, rozwiązanie problemu pokazane wyżej ![]() Ten post edytował Hpsi+ 17.05.2011, 13:17:01 -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:40 |