![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem znajomy wymyślił sobie żeby było parę obrazów tła i losuje się jedno dla danego odwiedzającego.
napisałem taką prostą funkcję:
Poźniej w body tylko wpsuje numer tła które ma być wyświetlone. Problem polega na tym, że po odwiedzeniu strony nie wyświetla się tło dopiero po jej odświeżeniu. Dlaczego tak się dzieje? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
1. To czy ciastko jest puste sprawdził bym funkcją empty()
2. Wysłane ciastko dostępne jest dopiero to odświeżeniu strony, więc bez odświeżenia samo się w tablicy $_COOKIE nie znajdzie, ale można to prosto odejść dodając element bezpośrednio do tej tablicy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jak w takim razie napisać funkcje która losuje tło i zostawia je do zamknięcia strony?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj sesji
Ten post edytował mat-bi 16.05.2011, 16:57:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
w argumencie funkcji setookie musisz wpisac (nazwa, wartosc, czas!);
-------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem tak jak powyżej bez setcookie i od razu cookie ma swoją wartość bez odświeżania strony. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
w tym momencie nie korzystasz z cookies tylko z tablicy do której one są wczytywane. Równie dobrze możesz korzystać z globalnej tablicy sesji, post, get i każdej innej zmiennej globalnej jak i nieglobalnej. Z ciasteczkami to nie ma nic wspólnego!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:56 |