![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem, mianowicie, próbowałem wieloma próbami dać zmienną $query aby pokazywało mi informacje z 3 tabel (udało mi się połączyć z dwóch)
fragment kodu Kod mysql_select_db($db,$baza); echo "<br>"; $query="select * from ksiazki INNER JOIN wypozyczenia on ksiazki.idksiazki=wypozyczenia.idksiazki WHERE idczytel='$loginu'"; $result=mysql_query($query,$baza); Próbowałem napisać Kod FROM select * ksiazki INNER JOIN (czytelnicy INNER JOIN wypozyczenia ON czytelnicy.idczytel = wypozyczenia.idczytel) ON ksiazki.idksiazki = wypozyczenia.idksiazki WHERE idczytel='$loginu'"; Tabele wyglądają tak : ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Kod SELECT * FROM wypozyczenia AS w INNER JOIN ksiazki AS k ON w.idksiazki = k.idksiazki INNER JOIN czytelnicy AS c ON w.idczytel = c.idczytel WHERE c.idczytel = $loginu Chyba tak Ten post edytował konole 16.05.2011, 12:42:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok działa, dziękuje bardzo
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 13:18 |