![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 30.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam mały problem korzystam z pdo i mam zapytanie sql które odpowiednio:
wtedy wynik wygląda w postaci: Array ( [0] => Array ([id] => 1) ... i żeby np skorzystać z implode by np. wypisać wszystkie id po przecinku muszę wpierw skorzystać z foreach by uzyskać tablicę w postaci Array ( [0] => 1 , [1]=> 2 ...) Pytanie czy da sie odpowiednio metodą uzyskać już taką pojedyńczą tablice z PDO ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 39 Dołączył: 12.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skąd Ty wytrzasnąłeś PDO::ASSOC? To się wogóle wykonuje? Poczytaj PDOStatement.fetch. Potrzebujesz PDO::FETCH_ASSOC lub PDO::FETCH_NUM.
Polecam ustawić raportowanie błędów na E_ALL; wtedy unikniesz takich bzdur. -------------------- rm -rf /*
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 30.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
pisałem to ręcznie dość późno a tutaj nie koloruje błędów. Oczywiście że PDO::FETCH_ASSOC Jednak nie uzyskałem odpowiedzi na swoje pytanie ? bo fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC) jak i NUM tworzą tablice w postaci array([0]=> array([id]=>1 ) ...) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Czy manual gryzie?
Wszystko masz napisane w manualu.... http://pl.php.net/manual/en/pdostatement.fetchall.php Example #2 Fetching all values of a single column from a result set -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:53 |