![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich serdecznie.
Od jakiegoś czasu głowię się z problemem, który podejrzewam, że dotyczy zmiennych globalnych. Mam taki skrypt:
Funkcja zaznaczGodz() jest wywoływana z atrybutu 'onclick' każdej z 70 komórek w pewnej tabeli. Skrypt po prostu nie działa (nie zmienia koloru). Podejrzewam, że problem tkwi gdzieś w zmiennej upjoint, bo próbowałem po kolei usuwać poszczególne elementy funkcji i, jeśli np. w warunku IF'a wpiszę samo 'c_int!=0' to funkcja działa. Co robić? Ten post edytował matewka 15.05.2011, 21:48:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
java script:
1. Zamieść cały kod - a najlepiej go nam udostępnij online, 2. FireBug i jego konsola błędów, 3. Co chcesz uzyskać, 4. Patrz punkt 1. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ad.1. Cały kod to tylko prosta tabelka 7x10 + JS, który zamieściłem powyżej. Ale proszę bardzo
![]() Ad.2. Używam Chrome, który ma wbudowane takie coś, jak FireBug. Ad.3. Tworzę tabelkę dla lekarzy przedstawiającą dni tygodnia (w kolumnach) i godziny (w wierszach). Chcę, żeby lekarze mogli sobie ustawiać godziny pracy za pomocą klikania w konkretną godzinę - od której do której chcą pracować. Potrzebuję do tego globalnych tablic, które będą miały ilość pól tyle, co "c" (cell), a wartość danego pola tyle, co "r" (row). Skrypt, który oglądasz jest bardzo uproszczony. Konkretny mam w pracy, ale tam będę dopiero jutro... Jednak nie ma to żadnego znaczenia, bo ten tutaj też nie działa. Ad.4. Patrz Ad.1. Ten post edytował matewka 15.05.2011, 22:06:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 6 Dołączył: 30.06.2008 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"$ is not defined [Wstrzymuj na tym błędzie] $('#r-'+r+'-c-'+c).attr('bgcolor', '#f00'); " Popraw przykład, bo ściąga jQuery z localhost'a
|
|
|
![]()
|
|
już mniejsza z tym. Doszedłem, o co chodziło. debuger pokazał mi, że nie mogę zdefiniować tablicy w ten sposób:
Przetrzepałem gugla i znalazłem takie coś:
Działa! ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:28 |