![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Napisałem do swojego cmsu na szybko wtyczkę która w formie jsona trzyma do każdego tagu BB 2 regexy (z => do) oraz informację czy tagu może używać zwykły użytkownik (np. w komentarzach). Kod odpowiedzialny za aplikowanie BB jest bardzo prosty:
Życie nauczyło mnie, że im prostrzy dla człowieka kod tym dłużej się wykonuje - nie inaczej jest tutaj. Przy 2-3 tagach nie ma problemu, jadnak jeśli dodam ich 20 to czas generowania przestaje być satysfakcjonujący. Prasowanie 1 tagu zajmuje średnio 0.8-1ms przy C2D - to wartość dla mnie nieakceptowalna. Co prawda aplikowanie działa tak, że podstrona jest generowana > aplikowane są filtry (jednym z nich jest właśnie wtyczka BBCoder) > podstrona jest cachowana jako wynikowy HTML jednakże nie podoba mi się sytuacja gdy głupie BBCode dubluje czas generowania. Czy ktoś ma pomysł jak to rozwiązanie uwydajnić? Mógłbym bawić się w str_replace ale wtedy odpadają tagi z parametrami (np. [yt width=100 height=100][/yt]) oraz powstaje problem niedomkniętych tagów. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 49 Dołączył: 12.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znam tę klasę, jednakże to chyba przerost formy nad treścia w moim przypadku (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Dodatkowo musze jakoś sprytnie dać adminowi możliwość edycji tagów z poziomu panelu admina. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:15 |