![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Napisałem wcześniej temat z zapytaniem bardziej skomplikowanym, dlatego teraz piszę prosto: Jak zrobić w jednym formularzu o ID='ZAPISZDANE' który jest obsługiwany przez jQuery aby jeden elementów typu SUBMIT wykonywał się wykorzystania funkcji jQuery Czy ktoś mi pomoże rozwiązać ten problem ? Potrzebuje aby odświeżyć całą stronę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod if( $(this).attr('name') == 'zapisz' ) { $(this).parents('form').first().submit(); return false; } na początki akcji dla submitów. Jeżeli nie zadziała pokaż kod. P.S. Nie podchodzi to przypadkiem pod dublowanie tematów? Ten post edytował melkorm 15.05.2011, 15:15:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podchodzi to pod dublowanie, ale jeżeli zapytanie jest zbyt skomplikowane, to trzeba zapytać raz jeszcze. Starego tematu nie da się usunąć niestety.
Kod jest taki:
Twoja funkcja ma maly szkopul, bo odczytuje ze jeżeliw formularzu jest name='zapisz' to wykona formularz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast
$(this).attr('name') daj submitButton, bo w nim przechowujesz nazwę klikniętego buttona, jeżeli nazwa jest zapisz => to zrób return true i wtedy formularz wyśle się normalnie. I nie szkopuł tylko jakbyś nie zauważył to bez kodu mogłem tylko wróżyć z fusów |
|
|
![]()
|
|
nie nie... to jeżeli kliknę <button>
a ja klikam <INPTU type='submit'> stworzyłem funkcje analogiczną do button.click ale nie dziala.
|
|
|
![]()
|
|
Kod $('#ZapiszDane button').click(function() { submitButton = $(this).attr('name'); valueButton = $(this).attr('value'); var params = submitButton + '=' + valueButton + '&js=1&' + \$('#ZapiszDane').serialize(); \$.post('zapiszsklad.ob', params, function(json) { {$json} var obj = jQuery.parseJSON(json); /* TRESC */ }); return false; }); Po prostu nie nadpisuj akcji submit formularza. |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje Ci bardzo,
po prostu zamiast kombinować ze skryptem tworząc kolejne funkcje, wystarczył usunąć zbędny kod i cel osiągnięty. Buttony wysyłają dane korzystając z Ajaxa, a Inputy tradycyjną metodą Post. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:20 |