![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
validate.php
Wywala błąd
Jak dla mnie to zaraz po wysłaniu formularza do zmiennej $as i wywołaniu $valid->validate($as); w funkcji validate switch powinien ustawić sie na 1 i zdefiniować $this->email = $email; Jest błąd czyli znaczy że źle myślę ale nic nie mogę innego wymyślić . Proszę o pomoc . |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a skąd bierzesz te zmienne?
Może: I zobacz co robisz źle. P.S. Cytat * Function getEmail is to task validate email. * $valid->getEmail($email); * Function only takes is one param. * Function returns false or true. Jeżeli nie potrafisz pisać w języku angielskim to pisz po polsku. Do tego zainteresuj się poprawnym dokumentowaniem kodu PHP - phpDOC getEmail - walidacja adresu e-mail, w życiu bym się nie domyślił :] Ten post edytował melkorm 15.05.2011, 14:47:20 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm najpierw jest pusta "array empty" potem znów są błędy typu
a po wysłaniu formularza array
zmieniłem switch tak żeby zaczynał sie od 0 (bo teraz się kapłem że liczy parametry od 0 a ja myślałem ze jak jest pusta to 0 ![]() nie wiem czy wolno ale podbijam bo zależy mi na tym żeby mi ktoś wytłumaczył ![]() Ten post edytował bałwan 15.05.2011, 15:17:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi o to ze robisz
Kod $this->email = $email; a skad w $email wezmą sie potrzebne dane? zeby to Ci tak działało musisz wartosci pobrac uzywając func_get_args, która zwraca wszystkie podane do funkcji argumentu w kolejnosci wg ich podawania, czyli Kod $aArgs = func_get_args();
//i wtedy $this->email = $aArgs[0]; $this->zupa = $aArgs[1]; $this->grzybowa = $aArgs[2]; //itd Ten post edytował ActivePlayer 16.05.2011, 13:19:30 |
|
|
![]()
|
|
aha juz rozumie dzięki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 18:41 |