![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam mam dwie swoje strony internetowe, chciałbym tak zrobic, ze na jednej cos wpisuje
![]() dokladnie chodzi mi o zawartosc <td> tu zmienia sie zawartosc </td> w kodize html. czy ktos by mogl pomoc i podac "gotowca"? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 28.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi ci o to że na jednej wpisujesz w pole tekstowe coś, naciskasz przycisk i przeskakuje ci na drugą i tam wyświetla te dane?
edit: taki przykład (dokładnie to samo tylko wydrukowane) dała nam na lekcji... http://phpkurs.pl/przekazywanie-danych/ Jak by coś było nie zrozumiałe to pisz. Możesz też zastosować method=POST wtedy te dane przesyłane nie będą widoczne w linku - jednak wtedy musisz też zmienic w pliku "dwa.php" np. $_GET[nazwisko] na $_POST[nazwisko] - musisz zmienić GET na POST Ten post edytował Kszysiu 15.05.2011, 14:37:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
nie nie, chodzi mi o to , ze akatualizuje swoja pierwsza strone, ktora jest w joomla. i tam w kodzie poziej jest <td>nowa wartosc</td>
i chce to przeniejsc tez na moja ina strone, ale nie chce korzystac z iframe tylko z php bo wiem ze jest taka mozliwosc... napisz na gg prosze 3640224 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po prostu pobierz dane z tej samej bazy danych na drugiej stronie i będziesz miał
-------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 28.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie pomogę... nie mam takiej dobrej znajomości PHP... Ja znam tylko taki sposob jak tobie napisałem, nawet nie wiem co to ta joomla...
|
|
|
![]()
|
|
a nie pojdzie tak kodem php ? zeby byla jakas formula co podaje ze wyciaga z tej drugiej strony po wpisaniu linku i jakis frezy czy ograniczenia tekst? prosze zalezy mi na tym
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fopen strony/curl + wyrażenia regularne do wyciągnięcia konkretnej zawartości
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
index.html
Kod <form method=get action="2.php"> wpisz cos<input type=text name=a> <input type=submit value=wyslij> </form> 2.php Kod <? echo 'Wpisałeś: '. $_GET['a']; ?> Chyba na tyle ![]() P.S. Google nie boli ![]() Cytat fopen strony/curl + wyrażenia regularne do wyciągnięcia konkretnej zawartości Mu chyba nie chodzi o cURLA ? Ten post edytował toaspzoo 15.05.2011, 15:36:44 -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
to poweiedzny ze na tej stronie glownej mam
jaksi tam html.......................... <h1> dsajdsjaskdasd <tr> <td> tresc ktra chce skopiowac, ktora bedzie sie zmieniac na stronie glownej </td></tr> adres strony glownej to powiedzmy www.123321.pl ..... jak to bedzie wygladac na mojej srugiej stronie ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Tak samo, tylko, że to co napisałem w pliku index.html wstawiasz w tą tabelkę, albo, żeby wyświetlić na durgiej stronie, to samo
index.html Kod jaksi tam html.......................... <h1> dsajdsjaskdasd <tr> <td> <form method=get action="2.php"> wpisz cos<input type=text name=a> <input type=submit value=wyslij> </td></tr></form> 2.php Kod <tr> <td> t<? echo 'Wpisałeś: '. $_GET['a']; ?></td></tr> Tylko pamiętaj, że trzeba <tr>,<td> mieć w table... -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
moglbys do mnie na gg napisac? bo kurcze nie wiem czy sie rozumiemy 3640224
|
|
|
![]()
|
|
ty chcesz w końcu mieć takie pole z formularza czy coś innego?
Jak coś innego to poszukaj tego na jakiejś innej stronie daj link i powiedz dokładnie o co ci chodzi. bo ja nie wiem w końcu co chcesz osiągnąć. |
|
|
![]()
|
|
Nie obraź się, ale zgłoszę ten topic do moderacji, jeśli nie sprecyzujesz swoich potrzeb...
-------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
napisz na gg 3640224 bo tam przez forum to ciezko jest wytlumaczyc i dlugo idzie. prosze
napisalem o oc cmi chozdi wytlumacze: strona nr 1 (moja) www.testowa1.com.pl wstawiam na nią treść, takie newsy, które zmieniam 4-5 razy dziennie, mieszczą się one ciągle w 1 miejscu, tym samym meijscu w kodzie html jak wejde na zrodlo strony wyglada to tak: <h1>tekst</h1> <table><tr><td> tekst ktory chce przenijsc na 2 strone</td></tr></table> strona nr 2 tez moja www.stronadruga.pl i tutaj w wybranym miejsy chce wstawic to co jest na stronie 1 miedzy <td></td> |
|
|
![]()
|
|
najprościej to chyba będzie tak:
strona1 wczytuje newsa z bazy danych strona2 robi to samo z tej samej bazy danych ![]() cała filozofia, wykonanie to chwila... EDIT http://php.pl/Wortal/Artykuly/PHP/Podstawy...orial-PHP-MySQL dzięki temu ogarniesz działanie baz danych i "zaciągniesz" to do pracy przy swojej witrynie Ten post edytował Kszysiu 15.05.2011, 16:10:38 |
|
|
![]()
|
|
ale ja chce za pomoca php..
![]() |
|
|
![]()
|
|
ech...
PHP wyciągnie z bazy danych np. tytuł i wpisze go np
oczywiscie nie pisze że wcześniej trzeba się połączyć do bazy, utworzyc tabele itd ALE TO JEST SUPER OPISANE W ARTYKULE DO KTÓREGO LINK CI WYSŁAŁEM |
|
|
![]()
|
|
no blisko ale mi chozdi zeby wyciagal nie z bazy tylko z kodu html (pokaz zrodlo)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 49 Dołączył: 12.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie męczcie się z nim, nie warto.
Jak przeczytasz ten artykuł (a widać, że tego nie zrobiłeś), to wróć tu, a jak ci się nie chce, to zgłoś się do działu zlecenia. A na gg to nikt ci nie wejdzie. -------------------- Pozdrawiam,
mlawnik Cytat(nospor) Jedzmy gówno.... miliony much nie może się przecież mylić |
|
|
![]()
|
|
tak myslalem ze tu tylko takich "niby madrych" specjalistow znajde ;} nie umiecie tego to chyba pomyliliscie fora. bo jesli clzowiek sie czyms zajmuje to powinien znac odpowiedz. :| wiec dziekuje serdecznie "profesjonalisci"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 21:22 |