![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 1 Dołączył: 17.02.2008 Skąd: Leszno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z wyświtlanie kontrolera index. Problem dotyczy strony programy-zuzlowe.pl i pojawia się tylko gdy chcemy wejść na stronę programy-zuzlowe.pl/index. Pozostałe kontrolery działają bez problemu strona głowna wywoływana bez /index także działa. Problem pojawił się po zmianie hostingu i proawdopodbnie dotyczy .htaccess - hosting: 1and1.pl
Z góry dzięki za pomysły -------------------- >> strony internetowe - Leszno <<
>> skup samochodów osobowych << >> programy żużlowe << |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 11 Dołączył: 27.10.2010 Skąd: Kutno/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie masz przez przypadek katalogu index?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 1 Dołączył: 17.02.2008 Skąd: Leszno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety nic z tych rzeczy :/
może dorzucę troche nowych danych: przykladowy log z serwera: [15/May/2011:00:12:10 +0200] "GET /index HTTP/1.1" 404 - programy-zuzlowe.pl "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0" "-" jednak błąd 404 nie jest generowany przez ZF tylko przez sam serwer - gdy ZF generuje 404 wyświetla własną stronę błędu np http://programy-zuzlowe.pl/eliteleague-2012 Ten post edytował sebastiankozub 14.05.2011, 23:32:44 -------------------- >> strony internetowe - Leszno <<
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 11 Dołączył: 27.10.2010 Skąd: Kutno/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a sprawdź, czy możesz otworzyć stronę
index.php/index/ jeżeli tak, to problem jest z przekierowaniami (moim zdaniem). W takim przypadku proponuję Ci, abyś skontaktował się z firmą hostującą. |
|
|
![]()
|
|
chwilowo poradziłem sobie robiąc wszystkie linki na / zamiast /index
wygląda na to że masz rację - adres index.php/index/ działa czy mogę napisać im coś więcej niż jakiś problem z przekierowaniem? ![]() -------------------- >> strony internetowe - Leszno <<
|
|
![]()
|
|
Kiedy ja miałem taki problem - to byłem praktycznie pewien, że nie działa mi ".htaccess"/mod_rewrite - jak kto woli. Zadzwoń po prostu na pomoc techniczną hostingu, powiedz, że masz aplikacje na ZF, i problem z .htaccess - znając życie, będziesz rozmawiał z "pół-cyborgiem" (bez obrazy - ale nie oszukujmy się - często osoby które tam siedzą nie mają kosmicznej wiedzy na tematy serwerów, stron itp.) który nie zna odpowiedzi na bardziej skomplikowane pytanie, więc poproszą Cię o napisanie maila.
Może masz w panelu hostingu "Włącz .htaccess", czy też mod rewrite - widziałem takie akcje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 17 Dołączył: 18.07.2007 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
edit: kosz
Ten post edytował kosmowariat 27.05.2011, 14:19:38 |
|
|
![]()
|
|
znalazłem takie rozwiązanie... widać 1and1 ma te same problemy na całym swiecie ![]() http://jesus-blog.com/coding-tips-and-tuto...d1-hosting.html -------------------- >> strony internetowe - Leszno <<
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 16:02 |