![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2011 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Udało mi sie w końcu stworzyć system rejestracji i logowania po swojemu tak jak chciałem. Lecz niestety mam małą dziure w kodzie, której nie mam pojęcia jak zatkać. Otóż problem polega w tym iż mam plik index.php w którym jest formularz i przesyła go do login.php gdzie są sprawdzane dane poprawności z danymi z bazy i następnie znów przeniesienie do index.php. To wszystko się dzieje pod warunkiem że dane w formularzu zostały poprawnie wypełnione.
Problem otóż leży w tym iż gdy sesja jest nieaktywna (brak logowania) i wchodząc od razu do pliku login.php mam tam coś w stylu "Zostałeś zalogowany...." bez wpisywania żadnych danych i przenosi mnie do index.php gdzie jestem zalogowany jako anonimowy user? Nie wiem czy to tak nazwać bo to jakby pusta sesja i user który nie istnieje. Oto kod, może on być śmieszny dla niektórych ale cóż dopiero zaczynam:
Proszę o pomoc, co jest błędem i jak załatać tą dziurę by tak się nie działo i gdy sesja jest nieaktywna wyświetlało zwykły formularz logowania. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 105 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2011 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytałem o isset i jest on umieszczony w headerze. Lecz niestety nie działa mi gdy jest zamknieta sesja. Próbowałem też tutaj dodawać coś w stylu:
....(skrypt od sprawdzania, to co w pliku login.php) i na końcu
Ale przy próbie logowania blokuje sesje i ciągle wyświetla mi właśnie "Brak dostępu". Ten post edytował Kalysto 13.05.2011, 18:50:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 105 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a gdzie masz
na początku pliku Ten post edytował kadlub 13.05.2011, 19:05:12 |
|
|
![]()
|
|
Rozwiązałem problem sam. Proszę o zamknięcie tematu.
Ten post edytował Kalysto 13.05.2011, 22:56:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:22 |