![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2011 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy da się w jednym pliku np. index.php za pomocą funkcji switch zrobić system logowania bez oddzielnych plików typu rejestracja.php i logowanie.php?
Jeśli tak to nakierujcie mnie jakimś przykładowym kodem jeśli mogę prosić lub jakimś skryptem. Ogólnie jestem w tym zielony, ale bardzo mi na tym zależy. Oczywiście chodzi głównie o to by sesje użytkownika działały ![]() Z góry za odpowiedzi dziękuje ![]() Ten post edytował plastus321 13.05.2011, 13:02:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da się pewnie i cały serwis zrobić na jednym pliku.
Można na przykład przekazywać rodzaj strony w url czyli np. $_GET['page'] i zależnie od tej wartości wykonywać określone akcje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2011 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No fajnie wszystko, ale jedno mi nie śmiga...
Nie odpalają mi sesje że tak to powiem... To znaczy, że jak się zaloguje to nic się nie dzieje kompletnie... A powinno przynajmniej zamienić w menu strony "Logowanie" na "Profil", a "Rejestracja" na "Wyloguj"... Poniżej umieszczam kod:
Jeśli możecie to przeszukajcie mi ten kod i sprawdźcie czy niema żadnych błędów w loginie czy coś... A jeśli są to prosiłbym was o poprawienie ich i wstawienie kodu na nowo w tym temacie... Z góry dziękuje i pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 105 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ty u siebie masz session_start; Ten post edytował kadlub 13.05.2011, 18:03:42 |
|
|
![]()
|
|
JESTEŚ GENIALNY!!
ALE PRZESRANIE MAŁY BŁĄD!! DZIĘKI STARY MASZ U MNIE OGROMNEGO PLUSA ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 3 Dołączył: 21.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastanawia mnie podobna sprawa.
Jak zrobić przy pomocy jednego pliku index.php kilka stron z ładnymi url na przykład kontakt.htm forum.htm pomoc.htm, tak by nie towrzyć kolejnych plików kontakt.php forum.php pomoc.php Jakie są metody na to i jakich funkcji się używa. Chodzi mi o mniej więcej to samo tylko z ładnymi adresami. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:19 |