![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
piszę sobie prosty skrypt do vBulletin. Ma on zastępować daną frazę linkami. Jednak mam problem, wygląda to tak:
I działa to tak, że skrypt szuka 'Alfa Romeo 156', a potem '156' w efekcie wygląda to tak: <a href="http://www.forum.alfaholicy.org/156/">Alfa Romeo <a href="http://www.forum.alfaholicy.org/156/">156</a></a> Czyli linki nie działają poprawnie. Domyślam się, że można to rozwiązać funkcja IF Czyli: 1. zmiennajakaś = 0 2. szukaj alfa romeo 156 3. jeśli znajdziesz to zamień linkiem 4. innazmienna = zmiennajakaś + 1 5. jeśli zmiennajakaś=0 to szukaj 156. 6. goto 2 Tylko kompletnie nie wiem jak to wstawić w ten kod, może ktoś mnie nakierować? ![]() Ten post edytował dong 13.05.2011, 12:38:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 2 Dołączył: 8.10.2010 Skąd: Poniemieckie miasto przesiedleńców Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może dodaj zmienną do tablicy, gdy dla danego $_POST['message'] dokonana zostanie konwersja, to zmieniasz tą zmienną na true i w kolejnych próbach sprawdzasz czy jest to true, jak tak to anulujesz podmianę, jak nie to podmieniasz
np tak: swoje $_POST['message'] zrób tablicą która będzie posiadać dwie wartości $_POST['message']['message']=tu przechowuj dotychczasową zmienna message $_POST['message']['check']=tu przechowuj info czy juz zostala zamieniona (true albo false) no i proste if teraz robisz tak jak pisałeś wyżej Ten post edytował olechafm 13.05.2011, 12:58:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy tylko sprawdzić czy to, co zwróci str_ireplace jest dokładnie takie samo jak $post['message'] i jeśli te wartości są różne, to znaczy, że już raz podmieniono tekst. Przypadek zachowania tej funkcji jest też opisany w dokumentacji.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 14:16 |