![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 532 Pomógł: 24 Dołączył: 15.04.2011 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam sobie taki mały skrypcik do dodawania, usuwania i edycji artykułów. Ale wpadłem na pomysł, żeby zrobić dodatkową opcje w formularzu. Obok standardowego Zapisz dodać Zastosuj. Bo gdy zapiszę przenosi mnie na stronę z artykułami, lub na inną jaką sobie tam chce, ale chciałbym, żeby była jeszcze możliwość zastosowania zmian i żeby po zapisaniu danych, strona sie odświerzyła.
Tylko nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić. Bo nie da rady mieć dwóch przycisków, które wysyłałyby w inne miejce jeden i ten sam formularz (przynajmniej nie znalazłem nigdzie tego). Ja można takie coś zrobić? PS. Wiem, że można np w JS, CMS Joomla tak ma rozwiązane ale ja nie znam niestety JS ani nic z tych rzeczy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przecież możesz rozniać co ma sie dziać w forlamuarzu przez submit każdy stubmitowi (input type=submit) dodawaj name="cos" i pozniej w skrypcie if if(isset($_POST['zastosuj'] )) // kod do zastosuj elseif(isset($_POST['zapisz'])) // kod do zapisywania danych etc
-------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 532 Pomógł: 24 Dołączył: 15.04.2011 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fakt, robiłem tak, ale robiłem type="submit" i oprócz name="" dawałem jeszcze value="coś" a w skrypcie sprawdzałem czy istnieje vłaśnie value="coś".
EDIT: Niewiem co jest, ale nie działa. Wspomnę, że działam na CI, więc tam raczej nie używa się tablic $_POST. Ten post edytował adbacz 13.05.2011, 09:00:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 13:38 |