![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2010 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
Mam strone na zend framework, i pojawił się problem, jak chcę zapisać tekst z pola textarea do bazy, który ma więcej niż 280 znaków to strona się zawiesza poniżej 280 wszystko działa dobrze. Co może być powodem?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ograniczenie długości typu pola do 280 znaków. Zedytuj strukturę tabeli maksymalną długość pola lub ucinaj dane przychodzące z formularza do 280 znaków.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2010 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
długość pola w bazie jest właściwa, wyczytałem, że to może być problem z PDO zenda ale konkretów nie znalazłem, nie miał ktoś problemów z zapisem długiego tekstu przez PDO zenda? W tej chwili mam tak:
1) przez pdo, nie działa
Oraz w tym samym miejscu inaczej zrobione, działa
Moge mieć to drugie rozwiązanie ale nie wiem jak pobrać server, user, pass z pliku application ini tak żeby ustawienia dla bazy były w jednym miejscu, może to mi ktoś podpowie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciekawa sprawa. Zobacz tutaj, w jaki sposób można dobrać się do ustawień konfiguracyjnych: http://framework.zend.com/manual/en/zend.c...apters.ini.html w ostateczności skopiuj fragment kodu z klasy Zend_Config_Ini pobierajacy ustawienia.
Te dwie linie kodu przy można zamienić na odpowiednie ustawienie w configu, zdaje się, że na: database.adapter = pdo_mysql database.utf8 = true |
|
|
![]()
|
|
ok, dzieki tak wystarczy
Jak by ktoś jednak miał podobny przypadek z działaniem PDO to proszę napisać |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:18 |