![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 1 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy nie wymyślam koła na nowo ale zabrałem się za funkcję , która wyjustuje mi tekst generowany jako znak wodny na grafice o wymiarach prostokątna.
Tekst musi być wyjustowany względem obrazka jaki zajmuje. Centrowanie to pikuś i to mam już zrobione teraz justowanie mi zostało. Znacie może jakiś trik lub coś czym sobie wyrównam tekst ? Ten post edytował fiasko 11.05.2011, 23:12:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz to: http://www.rose-hulman.edu/class/csse/csse...tification.html dość dobrze opisane.
-------------------- flexiCMS v2 [|||||||+--] 75% done
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 1 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już sobie napisałem funkcję na justowanie tekstu w obrazkach
![]() Po prostu w ciągach zamieniam poklei każdą spację na dwie. Potem ma warunek i funkcje sprawdzają wielkość tekstu. Jeśli tekst przekroczy rozmiar to skrypt przerywa działanie i przechodzi do następnej Lini tekstu ![]() Troszkę to zakręcone bo po dodaniu spacji trzeba wyliczyć od nowa pozycję elementu do zastąpienia . Jedak jest to wykonalne ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 12:18 |