![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem zielony w tematyce pisania stron. Mam prośbę, aby ktoś z was wytłumaczył mi po kolei co i jak powinienem porobić, żeby uzyskać adres IP osoby, która wchodzi na stronę. Widziałem już kilkanaście skryptów, ale nigdzie nie jest napisane po kolei co i jak. Zacznę od tego, że zarejestrowałem subdomenę na serwerze ugu.pl - darmowy hosting. Rozumiem, że powinienem zrobić jakąś prostą stronę w html i nazwać ją index.html po czym wrzucić ją do głównego folderu W kodzie index.html powinienem wrzucić kod php skryptu - na przykład :
Potem to wszystko zapisać i co dalej ? A może do tej pory robiłem coś źle ? Próbowałem na wiele sposobów, ale ciągle nie udaje mi się zapisać tego IP po wizycie na stronie. Proszę o pomoc Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
var_dump() lub print + manual i sprawdzanie tymi funkcjami twoich zmiennych w różnych miejscach skryptu powinno przybliżyć cię do sukcesu.
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niech zgadnę.... skrypt zamiast się wykonywać po prostu Ci się wyświetla?
W kodzie index.html powinienem wrzucić kod php skryptu - na przykład : Tu jest pies pogrzebany. Nie index.html tylko index.php powinno być. Zmień rozszerzenie pliku.Anyway... w skrypcie który zapodałeś błędów nie widzę na pierwszy rzut oka. Więcej razy okiem nie rzucałem bo to cenny narząd ![]() (..) po czym wrzucić ją do głównego folderu(..) Powinieneś plik wrzucić do folderu public_html.
Ten post edytował sadistic_son 11.05.2011, 23:03:16 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki
udało się ![]() Temat do zamknięcia |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:01 |