![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, dopiero raczkuję w Zendzie. Mam dość typowy problem na który niestety nie mogę znaleźć rozwiązania, a dla osoby która siedzi w zendzie pewnie nie będzie żadnym problemem podpowiedzieć mi w tej kwestii.
Otóż chciałbym wszystkie akcje w danym kontrolerze opakować w jeden widok, najprościej będzie wytłumaczyć jak wkleję kod który już nastukałem:
Chcę wszystkie akcje przepuścić przez index.phtml i do niego ewentualnie doklejać inne instancje widoków. Problem twki w tym że w ten sposób nie mogę przypisać zmiennych do widoku. Wygląda na to że $this -> view i $this -> rander() nie są ze sobą powiązane. W takim razie moje pytanie brzmi jak uzyskać taki (działający) efekt? W tym rozwiązaniu jak w pliku index.phtml wpiszę <?php echo $this -> var?> to wartość nie zostaje wyświetlona... Ten post edytował bmL 11.05.2011, 00:12:31 -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 14 Dołączył: 16.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 4 Dołączył: 22.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Chcę wszystkie akcje przepuścić przez index.phtml i do niego ewentualnie doklejać inne instancje widoków A to nie lepiej wykorzystać po prostu helper layout ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie nie, bo layout mam już wykorzystany a chodzi o to że chcę mieć dodatkowe submenu tylko dla tego kontrolera.
Przenieś zawartość funkcji _rander() do
Zostanie ona wywołana po skończeniu danej akcji. Fukncję init() możesz skasować. Działa, dzięki wielkie ![]() -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W init. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 17:23 |