|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
witam
mam takie dwa warunki, które chcem zastosować do formularza: Kod <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
<!-- function checkform ( form ) { if (form.login.value == "") { alert( "Podaj swój pseudonim" ); form.nick.focus(); return false; } else if (form.haslo.value == "") { alert( "Wpisz tre¶ć wypowiedzi" ); form.tresc.focus(); return false; } else if (!form.gadu.value.match('^[0-9]*$')) { alert( "Nieprawidłowy numer gadu-gadu" ); form.gadu.focus(); return false; } return true; } //--> </SCRIPT> oraz drugi: Kod <script language="JavaScript"><!--
wcisnieto_przycisk=0; function zabezpieczenie_button() { wcisnieto_przycisk=0; if (sub_butprzycisk.disabled||typeof(sub_butprzycisk.disabled)=='boolean') sub_butprzycisk.disabled=false; } function zabezpieczenie(sub) { ok=false; sub_butprzycisk=null; if (wcisnieto_przycisk==0) { ok=true; sub_butprzycisk=sub; if (sub.disabled || typeof(sub.disabled)=='boolean') sub.disabled=true; wcisnieto_przycisk=1; setTimeout('zabezpieczenie_button()',25000); } return ok; } //--></script> i jak wpisać, żeby oba one odnosiły się do tego formularza: [xml:1:dfe16f6b6f] <Form action=jakis_skrypt.php method=post onSubmit="return zabezpieczenie(this.wyslij);">"; <input name=wyslij type=submit value="wyslij"> </Form> [/xml:1:dfe16f6b6f] teraz użuwa tylko drugiego chodzi mi o samo połączenie tych warunków w ONSUBMIT z góry dziękuje za pomoc |
|
|
|
![]() |
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Kraków , Londyn Ostrzeżenie: (0%)
|
[xml:1:771f1d4fc0]<Form name="formularz" action="jakis_skrypt.php" method="post" onSubmit="return
zabezpieczenie(this.wyslij);checkfrom('formularz')"> <input name="wyslij" type="submit" value="wyslij"> </Form>[/xml:1:771f1d4fc0] Chyba tak o ile sie nie myle . -------------------- |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%)
|
[xml:1:6ddcea598f]<form name="formularz" action="jakis_skrypt.php" method="post" onsubmit="return (zabezpieczenie(this.wyslij) && checkfrom('formularz'))?true:false; ">
<input name="wyslij" type="submit" value="wyslij"> </form>[/xml:1:6ddcea598f] |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
zrob jedna funkcje ktora uruchomi oba
-------------------- Zalew :: http://jakubzalewski.info
|
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat zrob jedna funkcje ktora uruchomi oba
no właśnie tak chciałem zrobić, ale ciągle coś mi nie działałą i nie mogłem ich połączyć |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 03:06 |