![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam problem z POLSKIMI ZNAKAMI: moze wiecie dlaczego w zapytaniu mam tak WĹ‚adysĹ‚awowo anie tak Władysławowo SELECT a.*, b.*, c.*, e.* FROM object AS a, type AS b, state AS c , droga AS e WHERE a.obTypeId = b.typeId AND a.obStateId = c.stateId AND a.obDroga = e.drogaId AND a.obConfirm = '1' AND a.obDateEnd > NOW() AND a.obCity LIKE '%WĹ‚adysĹ‚awowo%' nie wyszukuje mi tej miejscowosci ze wzgledu na polskie znaki w bazie mam Władysławowo a to --> WĹ‚adysĹ‚awowo nie jest to samo wiec mi tego nie znajduje moze wiecie jak to obejsc ? tak by znaki polskie byly widoczne w zapytaniu za pomoc badz sugestie zgory dziekuje |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kodowanie,
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kodowanie jest prawidlowe bo wszedzie jest poprawne tylko wtym miejscu cos nie tak
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
tak jak kolega @up, kodowanie masz złe, może w tabeli inne niż utf8_general_ci, a może przekazujesz zapytanie ajaxem/java-scriptem?
-------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 31 Dołączył: 14.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak robisz to zapytanie?jak podajesz wartość władysławowo?Odczytujesz z GET?
-------------------- Jeżeli pomogłem kliknij "Pomógł" :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:31 |