![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki formularz:
Chciałbym wygenerować z niego plik pdf. Pól w całym formularzu będzie o wiele więcej, wklejam tylko kawałek kodu. I skrypt który generuje plik pdf:
Plik pdf mam gotowy, jest w nim sporo danych które są stałe i pola które powinny się podmienić na dane wpisane przez użytkownika np. nazwisko i data. W pliku pdf'a pola do podmiany są w <<>>. Plik się generuje ale pola nie są podmieniane... Dodam jeszcze że plik pdf tworzyłem już chyba wszystkimi dostępnymi programami typu: PDFCreator, Bullzip PDF Printer a także Acrobat Distiller 7.0. Siedzę na tym już od rana i kończą mi się pomysły. Ktoś pomoże? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jeśli szablony w PDF i PHP, to tylko FPDI.
I zapomnij o zwykłej podmianie przez str_replace; PDF, to nie jest format tekstowy. Szablon załadujesz biblioteką, o której wspomniałem, ale będziesz musiał ręcznie nanosić komórki z zawartością. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, dzięki poczytam o FPDI. Ciekawe jest to, że ten przykład wziąłem z książki Vademecum Profesjonalisty. Pisze tam, że tak się da zrobić, mało tego na CD do tej książki jest plik pdf, po jego otwarciu w acrobacie są pola w nawiasach <<>>. W pliku php jest użyta funkcja str_replace i to działa! Flaszkę temu kto mi wyjaśni jak to jest zrobione.
Załączam link do tego przykładu link |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
(luźna myśl, nie jestem w 100% pewien)
Sęk w tym, że PDF-y od którejś wersji są kompresowane, bodajże gzipem. Trzeba by było spróbować ją wyłączyć podczas generowania PDF-a albo zjechać w dół z wersją. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 31 Dołączył: 14.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
polecam http://code.google.com/p/wkhtmltopdf/ tworzy z pliku html pdf, z uwzględnieniem wszystkich css dla danego html'a
-------------------- Jeżeli pomogłem kliknij "Pomógł" :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 09:36 |