![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moj system cenzury wyglada nastepujaco:
Kod str_replace("przeklenstwo", "***", $zmienna); wszystko chodzi ładnie, ale jest jedno ale! Jezeli PRZEKLENSTWO napisze duzymi literami to juz nie zamieni na *** !? Jak mam zrobic zeby nie bylo roznicy w wielkosci liter??
-------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2003 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod $zmienna = eregi_replace("przeklenstwo","***",$zmienna)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...dalej nie dziala, $zmienna to jest $zmienna[1], $zmienna[2] itp
-------------------- PHP Developer
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ...dalej nie dziala, $zmienna to jest $zmienna[1], $zmienna[2] itp
Nie wiem czy dobrze wnioskuje, ale tutaj przyda sie chyba funkcja array_walk() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strtr() tez jest niczego sobie
![]() -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
:oops: Ja tam sie nie znam, ale sa takie funkcje w pehapie ktore zamieniaja lancuchy znakow (teksty) na male lub duze litery:
strtolower- małe litery strtoupper - duże. Przed ocenzurowaniem zamien tekst na male, badz duze litery i dopiero cenzuruj, a swoja droga to co z wolnoscia slowa? ![]() -------------------- ROMeeO (abonent tymczasowo zakochany)
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Ja tam sie nie znam, ale sa takie funkcje w pehapie ktore zamieniaja lancuchy znakow (teksty) na male lub duze litery:
strtolower- małe litery strtoupper - duże. nie ma sesnu sprowadzac wszystkie na male/duze litery. Ja mam rozwiazanie: Kod $slowo[] = "/brzydkie1/i";
$slowo[] = "/brzydkie2/i"; //"i" <- nie zwraca uwagi na duze/male litery $tekst = pregi_replace($slowo, "cenzura", $tekst); Cytat a swoja droga to co z wolnoscia slowa? ...a jesli robisz jakis powazny serwis ![]() ![]() -------------------- PHP Developer
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 4 Dołączył: 12.03.2003 Skąd: Suwałki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro mówimy o wolności słowa to moja teoria jest taka:
Ludzie w życiu "oficjalnym" nie uzywaja przekleństw, a gdy dopadną klawierkę ![]() ![]() oodprężenie ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:20 |