![]() |
![]() |
--Karol-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam szanownych kolegów
Napisałem taki skrypt:
Po wysłaniu maila w treści wiadomości nie pokazuje się treść wpisana do okna <textarea>, tylko słowo "Array". W czym rzecz? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziwne nie?
A moze by trzeba bylo, zamiast $info dac $_POST['info'] ![]() -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 4 Dołączył: 3.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sugeruję zaprzestanie używania "register_globals" - to ten moduł co przekształca tablicę post get i resztę na zmienne (zamiast $_POST['info'] możesz użyć $info) - nie jest to dobre ze względów bezpieczeństwa.
a drugie -> próbujesz przesyłać w wiadomości dodatkowe nagłówki (4 parametr funkcji mail) tylko robisz to w bardzo dziwny sposób (albo po prostu -> nieprawidłowy). Przeczytaj dokładnie manual php: http://www.php.net/mail |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, czy on uzywa register_globals, czy po prostu przeoczyl/przyzwyczajene itp.
Co do drugiej czesci wypowiedzi, to fakt - te dodatkowe naglowki faktycznie sa z deczka pomylone...na to juz uwagi nie zwracalem - niczym debugger zatrzymalem sie na pierwszym napotkanym bledzie ![]() PS. Zdaje mi sie, ze autor po $info mial w zamiarze dac kropke, a nie przecinek i $_POST['email'] zamiast $adres - takie moje domysly. Ten post edytował kapuch 9.05.2011, 20:17:32 -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
--Karol-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Po zmianie na $_POST['info'] tekst już jest załączany.
Dziękuję za pomoc. Manual mi się przyda ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:36 |