![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam zainstalowany serwer: WampServer 2.1a 64bits [24/12/10] Includes : - Apache 2.2.17 - Php 5.3.3 - Mysql 5.1.53 (version 64 bits) - Mysql 5.5.8 (version 32 bits) - PhpMyadmin 3.2.0.1 - SQLBuddy 1.3.2 Po uruchomieniu serwera i odpaleniu w przeglądarce http://localhost/ mam wypisane jakie rozszerzenia PHP są zainstalowanie. Według danych jakie tam są wyświetlone mam zainstalowane obsługę PDO. Przeprowadzałem test działanie PDO i wypadł poprawnie. Jednak, gdy chcę zainstalować Doctrine to podczas próby uruchomienia Doctrina w konsoli (aby utworzyć MODELE w projekcie opartym na ZendFramework-u) wyrzuca mi takie błędy:
Nie mam pojęcia co powoduje takie błędy i dlatego proszę o pomoc szukałem odpowiedzi na forum i w Google, jednak nic nie znalazłem. Proszę o pomoc albo przynajmniej nakierowanie mnie co może powodować takie błędy Bo nie wiem czy to winna złej konfiguracji serwera czy może źle zainstalowany Doctrine? Ten post edytował tejek 9.05.2011, 11:38:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz całego call stacka, zresztą masz chyba angielski do nadrobienia.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi o znajomość angielskiego to nie będę się wymądrzać kto na jakim jest poziomie zaawansowania.
Wracając do głównego wątku rozumiem to co Call stack mi wyrzuca jednak gorzej jest z interpretacją tych błędów i dlatego proszę o was pomoc. A odpowiedz w stylu "masz angielski do nadrobienia" to trochę w stylu "wiem ale nie powiem". Proszę o jakieś linki, tag pod jakim mam szukać odpowiedzi, cokolwiek co by mnie naprowadziło na rozwiązanie tego problemu. Z góry dziękuje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mówię, że ja to jestem nie wiadomo jaki (ale jak na mój wiek, sporo umiem z angola, więc się nie podniecaj), ale masz napisane:
Cytat Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Config_Exception' with message 'Section 'doctrineCLI' cannot be found in D:\workspace\www\bmreha\application/configs/application.ini' in D:\workspace\www\bmreha\library\Zend\Config\Ini.php on line 150 Zend_Config_Exception: Section 'doctrineCLI' cannot be found in D:\workspace\www\bmreha\application/configs/application.ini in D:\workspace\www\bmreha\library\Zend\Config\Ini.php on line 150 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 2 Dołączył: 9.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wklej zawartość:
D:\workspace\www\bmreha\application/configs/application.ini' Możliwe, że wystarczy odkomentować jakąś sekcję dotyczącą tego doctrineCLI. Nie znam WAMPa, zobacz czy instaluje PHP CLI (CLI - command line interface, czyli czy umiesz z lini poleceń wykonać jakiś prosty skrypt, np. tak "php test.php"). |
|
|
![]()
|
|
Jeśli chodzi o działanie działanie PHP CLI działa poprawnie mogę uruchamiać pliki php przy pomoc np: php test.php więc po tej stronie jest wszystko ok.
Oto mój plik application.ini
Dodaje jeszcze funkcje z pliku bootstrap.php która wywołuje Doctrine
Widzę, że chyba nikt nie spotkał się z taką sytuacją, ja trochę poszperałem i wprowadziłem drobne zmiany w Bootstap-ie i teraz wyrzuca mi inne błędy. Tylko zastanawia mnie to że wyrzuca mi błędy jak chce uruchomić Doctrine przy pomocy CLI: php doctrine.php właśnie po wywołaniu otrzymuję coś takiego:
Spotkał się ktoś z czym takim? Nikt nie ma pomysłu co może powodować takie błędy? Ten post edytował tejek 10.05.2011, 09:06:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Uruchamiasz skrypt w pliku doctrine.php z konsoli?
|
|
|
![]()
|
|
Tak, dziękuję za pomoc ale już uporałem się z tym, problem był w sposobie wywołania Doctrina w Bootstrap-ie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:28 |