![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Proszę was o ocenę mojego małego skryptu portalu społecznościowego, a zarazem poszukuję osoby do współpracy (grafika), najlepiej w moim wieku (15lat), który mógłby zaprojektować nowy layout strony.
www.znajomek.unixstorm.org może i nazwa trochę zrąbana ![]() można zawsze zmienić. Portal tworzony od zera, tylko przeze mnie ![]() pozdrawiam -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Proszę o założenie konta testowego i podanie danych dostępowych do niego. W przeciwnym razie wątek zostanie potraktowany jako reklama (próba przyciągnięcia nowych użytkowników).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Login: znajomek
hasło: znajomek pozdro -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Profil użytkownika podatny na XSS
http://www.znajomek.unixstorm.org/index.ph...p;user=znajomek Przy rejestracji jak nie zaakceptuje regulaminu to szlag trafia wszelkie wpisane dane. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po wylogowaniu użytkownikowi wyświetlana jest strona główna. Jeśli zechce teraz zarejestrować nowego użytkownika nie może tego wykonać, gdyż w URL jest parametr GET - określający iż użytkownik został właśnie wylogowany...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Po wylogowaniu użytkownikowi wyświetlana jest strona główna. Jeśli zechce teraz zarejestrować nowego użytkownika nie może tego wykonać, gdyż w URL jest parametr GET - określający iż użytkownik został właśnie wylogowany... Może się zarejestrować (po wylogowaniu) w każdym momencie -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
Cytat Profil użytkownika podatny na XSS Ok, dzięki za info, JS wyłącze, htmlspecialchars + addslashes itp. Jak przed tym jeszcze ochronić się? P.S. Nie pisz głupich postów ![]() -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kodowanie znaków się wywala pod Chrome i są krzaki.
(zapewne dlatego, że masz <head> w <body>, a do tego przed <body> mnóstwo kodu...) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie, to na pewno nie przez to, może dlatego, że mam zdefiniowane więcej meta-tagów językowych niż jeden ?
Sam nie wiem... -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podziwiam, że Ci się chciało. Layout zrobiony na tabelkach - dziękujemy. ;]
Popraw zabezpieczenia, ogólnie filtrowanie danych, popraw formularze, zastosuj się do rad pana @up odnośnie umiejscowienia head -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Co złego jest tabelkach ?
Divy też są, ale dynamiczne. -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 28.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko będzie znaleźć grafika ,który wykona layout do tabelkowej strony ;P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
grafik wykonuje projekt a na czym to potnie koder to już inna działka, czyż nie? Chyba, że się nie znam
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Auuu, moje oczy! I weź sprawdź wszystko pod kątem literówek.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 2 Dołączył: 19.02.2008 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
W tej postaci ten "skrypt" to miszmasz.Musisz koniecznie zaznajomić sie ze strukturą dokumentu html.
Znajdź kurs html.To proste ta struktura.Wtedy uporządkuj dokument.Powodzenia. |
|
|
![]()
|
|
Witam, chciałbym, abyście ponownie ocenili lekko odświeżoną wersję znajomka.
Zostało wprowadzonych kilka zmian dot. funkcjonalności, szczególnie prywatności naszych użytkowników. Załatałem wiele dziur, zabezpieczyłem większość (tak mi się wydaje) przed xss'em i innymi nie psując tym samym wyglądu strony. Główne 3 tabele zostały, ale 65% strony to już divy, planuję dobić do 98% ![]() http://znajomek.unixstorm.org http://znajomek.pl (iframe) Zapraszam do oceny i krytyki. -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masakra.
Prócz grafiki, kod html leży. - brak doctype - stare znaczniki <center> - nie oddzieliłeś CSS i JS od HTML - dajesz ID/CLASS dla elementu a później STYLE - po wciśnięciu "zaloguj" nic się nie dzieje, pusta strona. Używasz div jako tabeli? A mógłbyś to zrobić jako listę. Działania serwisu nie mogę ocenić, ponieważ nie podałeś hasła i loginu do konta testowego, ale prócz grafika poszukaj jeszcze dobrego kodera. Ten post edytował !*! 26.12.2011, 15:09:49 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
login testowy: tester, hasło: tester;
Dlaczego uważasz, że należy najpier style, potem id/class? Po wcisnięciu zaloguj nie ma co się dziać, jeżeli nic nie podałeś. Po co oddzielac css,js,html od siebie ? <center>, bo nie wszędzie działa pozdrawiam -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 04:56 |