![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 8 Dołączył: 9.02.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam mały problem. Mam formularz do przyjmowania towarów na magazyn. Prz każdej pozycji jest chcecbox, który ma odpowiadać za to czy towar zostanie przyjęty czy też nie
Kawałek kodu
I teraz w czym problem. Np mam towary od id od 1 do 10. I np odznacze sobie chceckbox przy towarze o id=5. Po zatwierdzeniu okazuje sie ze nie zostal przyjety towar o id=10 czyli ostatni rekord. Jeżeli odznacze 2 dowolne pozycje to nie przyjmie mi 2 ostatnich. Fragment kodu po submicie
Z góry dzięki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 6 Dołączył: 30.06.2008 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zrób sobie tak: print_r( $_POST['idt'] ); $_POST['idt'] jest tablicą, więc skorzystaj z foreach()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 39 Dołączył: 12.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To de facto nie jest problem
![]() Zobrazuje to w PHP. Mamy coś takiego:
Odznaczenia checkboksa to tak, jak zakomentowanie jednej z tych linijek. Jaka różnica między zakomentowaniem piątej a dziesiątej? Żadna. Żeby uzyskać to, co chcesz, podawaj id jawnie, np:.
Teraz już ma znaczenie, którą linijkę zakomentujesz i w ten sam sposób zadziała to w przypadku checkboksów. Jeśli odznaczysz checkboksa 5 to tak, jakbyś zakomentował linijkę 5. Czyli używasz żeby sprawdzić czy dany checkbox został zaznaczony. Przykład generowania checkboksów:
Ten post edytował Bags_Bunny 8.05.2011, 00:38:48 -------------------- rm -rf /*
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 8 Dołączył: 9.02.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok dzięki za dobre wyjaśnienie problemu
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 18:04 |