![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, na moim serwerze po użyciu kodu:
Strona nie działa, pokazuje się komunikat 406 Not Acceptable. Pisałem do obsługi i kazali mi zmienić to na zgodne z ich serwerem i na tym koniec. Dlatego proszę Was o pomoc bo ostatnio ich obsługa jest... ![]() Chodzi o to, że mam jakby ankietę w której można głosować raz dziennie. Kod strony to:
Ten post edytował MarcinUser 7.05.2011, 11:06:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Alternatywa: użyj sesji.
Zapisz w sesji timestamp ostatniego głosu i podczas próby głosowania sprawdź, czy jest starszy niż dzień temu. To rozwiązanie też jest bardzo dalekie od ideału (można je bardzo łatwo obejść), ale unikniesz problemów z ciasteczkami. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko, że ogólnie na tym serwerze ciasteczek mogę używać. Mam na nim postawione forum phpbb3 oraz portal na Joomla!, gdzie mam moduł ankiet, w którym faktycznie można tylko raz głosować. Ale ingerencja w taki kod jest ciężka, dlatego myślałem że jest inne rozwiązanie z ciasteczkami.
Ale dzięki ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 39 Dołączył: 12.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co zawiera $id? Może np. serwerowi się nie podoba, że nazwa ciastka to liczba. Spróbuj dodać literkę na początku.
-------------------- rm -rf /*
|
|
|
![]()
|
|
Serwerowi nie podobała się zawartość ciasteczka.
Kod setcookie ($id, $id, time()+3600*24); Pierwsze $id nazwa a drugie to zawartość. Wystarczyło zmienić to drugie na dowolny znak np: Kod setcookie ($id, "1", time()+3600*24); I działa. Dzięki ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 02:45 |