![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 2 Dołączył: 18.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałem dokonać update na kolumnie "image" w taki sposób :
Kod UPDATE article set image = 'http://www.stronazezdjeciem.pl/'.(select id).'jpg' where id = 1 to jest pseudo kod, który nie działa, ale obrazuje mój problem Chodzi o to że zmieniłem hosting na którym trzymam zdjęcia do artykułów - każde zdjęcie ma nazwę jak id artykułu: więc potrzebuję zlepić 2 stringi + wartość id - jak tego dokonać ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat to jest pseudo kod, który nie działa, ale obrazuje mój problem A możesz wkleić "normalny" kod? Bo jeśli to jest kod PHP, a select_id to jakaś tam zmienna, to powinno być $select_id, a nie (select_id). Dodatkowo, po co trzymasz url do zdjęcia w bazie? W bazie zapisujesz jedynie nazwę pliku, a pełny url uzyskujesz sobie już w samym kodzie, lepiąc go z adresu serwera, ewentualnie jakiś katalogów i dopiero na końcu dołączasz nazwę pliku graficznego z bazy danych. Wtedy możesz zmieniać hosting nawet co tydzień i nie będziesz miał takich problemów. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 282 Pomógł: 89 Dołączył: 12.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 23:01 |