![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanie do wtajemniczonych, a mianowicie - czy jest mozliwe stworzenie systemu Pop-UP, ktory potrafil by otworzyc okienko Pop co 10-te odwiedzenie przez usera strony? Jezeli tak? To jak? Moze spotkaliscie sie z takim skryptem gdzies w Necie? Prosilbym o nakierowanie mnie na niego. Z gory wielkie dzieki. ;] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
ale przez tego samego usera czy wogule usera
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak powiedzial moj przedmowca to zalezy.
Najpierw trzeba sie nauczyc ladnie formułować pytanie (ew. problem). Skrypt bedzie inaczej wygladal dla tego samego uzytkownika a inaczej dla wszystlich odwiedzajacych. Domyslam sie ze chodzi o ogolna liczbe odwiedzajacych. [php:1:5ab3b0c91f]<?php // gdzies wczesniej jest licznik i include wartosci if( $ile%10 == 0 ) // mozesz dzielic przez inne liczby zwiekszajac lub zmniejszajac czestotliwosc include ('pop_up.php'); //plik z popupem ?>[/php:1:5ab3b0c91f] to jest latwe akurat. Wystarczy chwilke posiedziec i pomyslec. Czy naprawde tak ciezko? -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, chodzi mi o ogolna liczbe odwiedzajacych.
tak se wlasnie przerabiam twoj skrypcik, i jest prawie ze ok, ale nie zabardzo to kapuje, jezeli by mial np. liczbe odwiedzajacych 1000, to popup bedzie wyswietli sie 10 razy? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
popup wyswietli sie tylko wtedy gdy ostania cyfra $ile bedzie 0. % - symbol modulo - reszta z dzielenia.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jezeli by mial np. liczbe odwiedzajacych 1000, to popup bedzie wyswietli sie 10 razy?
nie nie! patrz: to co napisalem wczesniej to dziala w nastepujacy sposob. (zakladam ze licznik jest nowy) Wejdzie pierwsza osoba na strone. licznik pokazuje 1 (slownie: jeden). Wtedy nie pojawi sie pop up, gdzyz przy dzieleniu z reszta jedynki przez dziesiec, reszta z dzielenia nie bedzie zerem. Gdy wejdzie nastepna osoba to bedzie tak samo. Dopiero przy wielokrotnosciach dziesiatki bedzie pojawial sie pop up. A jezeli licznik uzbiera 1000 odwiedzin, bedzie to tylko oznaczalo ze pop up pojawil sie co dziesiatemu odwiedzajacemu (czyli w sumie sto razy). Mam nadzieje ze teraz rozumiesz dzialanie ![]() Pozdro -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
[php:1:e192fe181d]<?php
/** Na samym poczatku kodu */ if( empty( $_COOKIE['ile'] ) ) { setcookie( 'ile', '1', time()+60*60*24*7 ); $first = 'yeah'; } else { setcookie( 'ile', ($_COOKIE['ile']+1), time()+60*60*24*7 ); $first = 'no'; } ?>[/php:1:e192fe181d] [php:1:e192fe181d]<?php /** TAm gdzie ma byc cos co sie wysietli po 10 wejsciu */ if( $_COOKIE['ile'] == '10' || $first = 'yeah' ) { echo 'to jest 10 raz albo 1 ![]() setcookie( 'ile', '1', time()+60*60*24*7 ); } ?>[/php:1:e192fe181d] Powinno działac ale pisane z glowy |
|
|
![]()
|
|
dzieki, ale mam jeszcze jedno pytanie.
gdzie mozna umiesic ten kod powyzej, aby nie wysietlal mi sie taki bsydki kumunikat? Cytat <?php
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/pagon/Projekty/X-PROJECT/index.php:32) in /home/pagon/Projekty/X-PROJECT/index.php on line 57 ?> .... moze jakas mala porada? [b]---- [ZMODEROWANO] wassago: prosze uzywac bbcode'u |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
buforowanie wyjscia => [manual:c99c5a6c35]ob_start()[/manual:c99c5a6c35]
przeszukaj forum, bylo o tym duzo. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 22:09 |