![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2003 Skąd: Mikołów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki skrypcik, a cosik mi sie w nim kopie :/
[php:1:aa5b0acbc8]<?php function num_rows( $resResult = null ) { if( $resResult === null ) { var_dump( @mysql_num_rows( $this->resResult ) ); $this->tmp = @mysql_num_rows( $this->resResult ); var_dump( $this->tmp ); } else { $this->tmp = @mysql_num_rows( $resResult ); } var_dump( $this->tmp ); return $this->tmp; } ?>[/php:1:aa5b0acbc8] a efekt wyjsciowy jest nie do zrozumienia ;/ Kod bool(false) bool(true) bool(true)
dlaczego moze ja popełniłem jakis błąd :/ oczywiscie funcja jest wykonywana : [php:1:aa5b0acbc8]<?php $bar->num_rows(); ?>[/php:1:aa5b0acbc8] a $this->resResult jest błędnym wynikiem zapytania dodatkowo powiem ze tych var_dump tam nie ma.... Tak tylko dla pokazania problemu wie ktos w czym tkwi błąd ? moze w mysql ? ?>[/php] -------------------- Workshop: FC2/WinXp SP1 | Apache 2.0.50 | PHP 5.00 | MySQL 4.0.20 | Zend Studio 3.5 :)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2003 Skąd: Mikołów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przepraszam bardzo, ale problem dotyczy php5 bo jak uruchomie to pod php4 działa jak należy wiec nie rozumiem dlaczego ten post został przeniesiony,
moze moja wina ze nie napisałem informaji ze bład jest pod php znumerkiem 5... w dodatku czasmi mi mySQL w błędnym zapytaniu zwraca FALSE a jak przypisze to do zmieniej jush jest TRUE ![]() Dlaczego?? -------------------- Workshop: FC2/WinXp SP1 | Apache 2.0.50 | PHP 5.00 | MySQL 4.0.20 | Zend Studio 3.5 :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 436 Pomógł: 6 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś mi się wydaje że zmienna "$resResult" nie może mieć wartości NULL. Spróboj to zamienić na FALSE
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Coś mi się wydaje że zmienna "$resResult" nie może mieć wartości NULL. Spróboj to zamienić na FALSE
no co ty może, bo jest taka domyślna wartość: Cytat function num_rows($resResult = null)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 436 Pomógł: 6 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:a16c32ca03]
<?php function num_rows( $resResult = NULL ) { if( is_null( $resResult ) ) { var_dump( @mysql_num_rows( $this->resResult ) ); $this->tmp = @mysql_num_rows( $this->resResult ); var_dump( $this->tmp ); } else { $this->tmp = @mysql_num_rows( $resResult ); } var_dump( $this->tmp ); return $this->tmp; } ?>[/php:1:a16c32ca03] |
|
|
![]()
|
|
kochani nie o to chodzi...
to tak... [php:1:1400a29d5e]<?php $mysql->num_rows(); ?>[/php:1:1400a29d5e] wiec sie wykonuje to: [php:1:1400a29d5e]<?php $this->tmp = @mysql_num_rows( $this->resResult ); // czyli dobrze //---------------------------// // problem jest w tym var_dump( @mysql_num_rows( $this->resResult ) ); //zwraca false tak jak powinno $this->tmp = @mysql_num_rows( $this->resResult ); var_dump( $this->tmp ); // zwraca true, dlaczego ![]() ?>[/php:1:1400a29d5e] -------------------- Workshop: FC2/WinXp SP1 | Apache 2.0.50 | PHP 5.00 | MySQL 4.0.20 | Zend Studio 3.5 :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
a moze aktualizuj wersię php? W błędach zwązanych z działaniem php zazwyczaj to pomaga
![]() -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
jest to na php5rc2,
wiecie co jak usunołem metody __construct, __set, __call oraz __get to smiga jak należy ;] a pozatym sie na razie nie przerzucam na php5 za dużo bugów wole kochane php4 -------------------- Workshop: FC2/WinXp SP1 | Apache 2.0.50 | PHP 5.00 | MySQL 4.0.20 | Zend Studio 3.5 :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 204 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2003 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat php5 za dużo bugów
Jakie np? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 10:06 |