![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, problemów ze skryptem wyszukiwarki ogólnie nie mam, używam like - wszystko zawsze pięknie działa.
Natomiast teraz potrzebuję przeszukać 2 tabele (zamówienia, projekty), - każde zamówienie składa się z kilku projektów. Mam pętle while która wyświetla mi zamówienia, na samej tej stronie mam wyszukiwarkę i potrzebuję żeby przeszukała nie tablice zamówienia tylko projekty... I wyświetliła te zamówienia, których projekty zawierają szukany tag. Wymyśliłem, że pobiorę do pętli wszystkie projekty i zgrupuje je (GROUP by) przez id (id zamówienia do którego należą), wtedy teoretycznie otrzymał bym listę zamówień. Tylko mam problem z pobraniem kilku tabeli... Oto kawałek pętli:
Problem jest chyba z GROUP by orders.id Wydaje mi się, dobrze opisałem mój dylemat. Z góry dziękuje za pomoc. ------------------ EDIT: Problem już rozwiązany ![]() Proszę moda, o zamknięcie tematu Ten post edytował yarek12 5.05.2011, 19:01:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:39 |