![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 4 Dołączył: 6.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam wbrew pozorom wielki problem wyjsie dla skryptu php to : 1304558046 natomiast javascript to : 1304558046366 czyli zawsze mam o te trzy cyferki wiecej w js, chcę żeby mi php podawal identyczną wartość jak js. W google nie wiem nawet jak skonstruować zapytanie żeby znalezc odpowiedz, więc błagam nie odsyłajcie mnie tam ![]() -------------------- Zend Certified Engineer
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Czy tak ciężko zajrzeć do obu manuali i zobaczyć co zwracają obie funkcje?
http://www.w3schools.com/jsref/jsref_valueof_date.asp http://pl.php.net/manual/en/function.time.php I teraz skoro już wiesz, co zwraca jedno oraz co zwraca drugie zastanów się na skomplikowanym wzorem matematycznym które z pierwszego zrobi drugie ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ktoś jest niemiły
![]() -------------------- “ Computers are good at following instructions, but not at reading your mind. ” - Donald Knuth |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@tolomei do kogo pijesz? Bo chyba nie do mnie.
Niemiłą osobą jest tutaj chyba autor wątku który nie raczył zajrzyć do manuala w tej banalnej sprawie i marnuje nasz cenny czas Kolejną nie miłą osobę widzę w Tobie bo nabijasz bez sensu posta w temacie ![]() Jedyną miłą osobą w tym temacie to jestem ja bo grzecznie podałem 2 linki które autorowi wszystko wyjaśniają a przy okazju uczę go jak postępować przy następnym równie banalnym problemie - same miłe rzeczy ![]() Cytat czyli zawsze mam o te trzy cyferki wiecej w js, chcę żeby mi php podawal identyczną wartość jak js. Jeśli zaś chcesz by php podawał to samo co js w milisekundach to praktycznie jest to nie wykonalne bo na takim niskim poziomie czasu czasu w js zawsze będzie się różnił od czasu w php. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 4 Dołączył: 6.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ześ sie naprodukował wystarczyło bys wklepal 9 literek -> microtime zamiast sie wymadrzac, pouczac, nauczac obie strony były by zadowolone.
-------------------- Zend Certified Engineer
|
|
|
![]()
|
|
A ty wystarczyło byś zajrzał do dokumentacji obu funkcji.
Trochę się "powymądrzałem" ale następnym razem może sobie to przypomnisz i nie będziesz już leciał na forum z tak banalną sprawą. Forum naprawdę nie służy do rozwiązywania takich "problemów" Cytat obie strony były by zadowolone. No właśnie tylko ty byś był zadowolony.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 14:13 |