![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 1 Dołączył: 17.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
zwracam się do Was z problemem sfery technicznej, otóż korzystam z komponentu Thumbnail-component-for-CakePHP służącym do upload'u plików. Z wysyłaniem plików pdf na serwer nie ma problemu, natomiast po próbie ich ściągnięcia za pomocą przeglądarki pliki te są uszkodzone i niemożliwe do odczytania. Co dziwne, otwierając te pliki przez ftp nie ma takiego problemu. Upload'owane pliki są zapisywane w folderze webroot/attachments/files, nadawana jest im nazwa za pomocą: Do zasad routingu dodałem linijkę: w kontrolerze posiadam akcję download: gdzie $url podawany jest w widoku jako parametr. Co o tym sądzicie? W czym tkwi problem? Proszę o pomoc. Ten post edytował misi3k 4.05.2011, 19:00:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Ty lepiej zerknij co się wysyła. Ja miałem taki problem sam z Kohaną
![]() ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 42 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może polskie znaki i spacje w nazwie pliku?
-------------------- Strony WWW: http://arscreo.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 25 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 1 Dołączył: 17.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
thek: Sprawdzałem w Firebugu, co się POSTuje, lecz trudno mi ocenić, czy coś jest nie tak. Jeśli potrzeba wrzucę takie info.
qrooel: Niestety nie w tym tkwi problem. karolrynio: Sprawdzę po południu i dam znać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Tu nie chodzi o to co sie postuje, ale co Ty dostajesz. Weź porównaj liczbę bajtów oryginalnego pliku oraz tego co Ci serwer wysyła. ja miałem gorzej, bo w nagłówkach kazałem wysyłać dokładnie taka ilość bajtów, ile ma plik na serwerze, czyli w pewnym momencie mi ścinał plik by pasował do tej liczby. Jeśli tak masz i Ty to usuń na chwilkę ten ogranicznik długości lub podejrzyj plik dowolnym edytorem tekstowym, czy aby nie masz na samym początku... kodu strony. Bo i taki numer może Ci framework wywinąć, jeśli zapomnisz o tym jak on działa.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Problem rozwiązany!
![]() i działa wyśmienicie. Dziękuję za pomoc. Pozdro |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:59 |