![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 2 Dołączył: 25.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż mam pewien problem jak dodać blokadę czasową do poniższego formularza. Bardzo mi na tym zależy aby moi użytkownicy nie spamowali mi stronki. Chcę założyć blokadę 1 dodanie na 60 min. Do tabeli w Mysql zapisuje mi autora i czas dodania oferty ale nie wiem jak to porównać i zablokować dostęp na dany czas. Słyszałem też o sposobie z ciasteczkami lecz nie mam pomysłu jak to użyć
Teraz mam jeszcze jedno pytanie. Jak zrobić aby podczas logowania po 3 nieudanych próbach logowania zablokować dostęp na 15 min.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 14 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 2 Dołączył: 25.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tez wiem jak to mam zrobić ale jednak ciągle nie wychodzi
nie wiem jak mam porównac godzinę z tabeli z obecną godziną |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 14 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tez wiem jak to mam zrobić ale jednak ciągle nie wychodzi nie wiem jak mam porównac godzinę z tabeli z obecną godziną Odejmij wynik z bazy od aktualnego czasu i potem warunek że jeśli reszta jest większa od 60 min to moze dodać a jeżeli nie to nie. W przypadku zarejestrowanych to według mnie bardziej na miejscu było że w tabeli user czy jaką tam masz z użytkownikami dać kolumnę np "Ostatnio dodana" w której była by ostatnio dodana oferta i z tego byś sprawdzał ;> PS: tylko nie zapomnij że cały czas tu musisz operować na funkcji time a jak już mówiłem wyświetlić możesz funkcją date Ten post edytował kill15 4.05.2011, 14:10:28 |
|
|
![]()
|
|
TEMAT DO ZAMKNIĘCIA
Problem rozwiązany , jutro dam kod może pomoże innym |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:01 |