![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam... takie pytanie:
jak w pewnym divie zablokować wyświetlanie się obrazków? mam pewną treść (obraz + tekst) i chcę to wstawić w jednego diva ale tak żeby obrazek się nie wyświetlał. Tak aby widoczny był tylko tekst. Jak mogę coś takiego zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 39 Dołączył: 12.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod #id_diva img
{ display: none; } -------------------- rm -rf /*
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proste rzeczy czasem stają się trudne:)
dzięki a żeby w divie nie wyświetlał się tekst? .id_diva a { display: none; } nie działa |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
<span style="display: none;">twój tekst</span>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 8 Dołączył: 3.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przypisz do elementu zawierającego tekst klasę i następnie w arkuszu CSS :
Natomiast jeżeli chcesz by dany element był niewidoczny ale zajmował miejsce, wtedy skorzystaj z reguły:
Wracając do samego tekstu, nie wiem w prawdzie do czego Ci to potrzebne ale możesz również ukryć go przypisując duży minusowy margines lub zmieniając kolor czcionki na kolor tła. |
|
|
![]()
|
|
nie chodzi o to...
powyższe opcje ukryją całego diva... a ja mam w nim obraz i tekst... opcja że wyświetla się sam tekst już działa a teraz jak zrobić żeby wyświetlał się sam obrazek? potrzebne mi to do tego żeby pewną nieedytowalną treść wstawić w chmurkę onhover... raz chcę aby wyświetlić tekst a drugim razem obraz. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 8 Dołączył: 3.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozumiem że nie ma możliwości wrzucenia tekstu w dowolny element blokowy lub liniowy?
|
|
|
![]()
|
|
nie ma możliwości...
mam artykuł zmanipulowany divami (utworzony blok) który wyświetla się w onhover. artykuł zawiera obraz i tekst no i chce osiągnąć to o czym wyżej pisałem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 10:29 |