![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej.
Zacznę tak... w php nie siedzę (jedynie co to HTML i CSS ogarniam troszeczkę) i na ten jeden raz nie ma sensu uczyć się php (tak mi się wydaje, że to jest php) i mam pewien nietypowy problem, który chciałbym abyście pomogli mi go rozwiązać. No to zaczynamy... jest pewien smartphone a w nim a dokładniej w jego menu jest klient/aplikacja YouTube, która poprzez kliknięcie otwiera mobilną wersję serwisu YouTube tj. m.youtube.com Na Wi-Fi wszystko ładnie pięknie, jak jest film w HD (720p) to odtwarza go bez problemu i wszystko ładnie widać, jak jest 480 to również go odtwarza w tej rozdzielczości zaś na 3G to jest dosłownie katorga... filmy otwierają się w rozdzielczości 240 na której za cholerę nic nie widać i opcji zmiany jej nie ma a to jest sama pixeloza, nic nie widać a 3G jest wszędzie przecież i zawsze zaś Wi-Fi nie.... Sprawdzałem filmy na dailymotion i czy łączę się przez Wi-Fi czy 3G - jakość filmu jest taka sama, więc wina leży tutaj raczej po stronie tego klienta youtube. Chciałbym w takim razie zapytać się czy mógłby ktoś zerknąć na poniższy kod, który wyciągnąłem z partycji systemowej w smartphonie, który odpowiedzialny jest za tego klienta i ewentualnie powiedzieć czy da radę to jakoś edytować tak, aby filmy na 3G były w takiej samej jakości co po Wi-Fi albo chociaż takiej w której by cokolwiek było widać a nie same pixele.
Znacie się tutaj na rzeczy, więc będziecie wiedzieli najlepiej czy idzie tutaj coś ogarnąć w tej sprawie i ewentualnie prosiłbym o podmiankę kodu w celu ułatwienia życia jeżeli da radę. Pozdrawiam. Ten post edytował bl00keRs 4.05.2011, 06:44:23 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie jest php tylko javascript. Zmień tag w temacie. No i muszę Cię raczej rozczarować. Nie sądzę żeby znalazł się tutaj jakiś dobroczyńca co czeka aby za kogoś odwalić całą robotę. To forum dla programujących/uczących się. Jeśli już to szukaj pomocy w dziale Gotowe Rozwiązania.
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Okej, a mógłby chociaż zerknąć czy takie coś jest realne do wykonania?
Oczywiście klient po podmienieniu kodu musi chodzić a z pewnością jak zbyt dużo się pozmienia i nie to co trzeba to chodzić nie będzie. Mógłby ktoś przenieść ten temat do działu "Gotowe rozwiązania" w takim razie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z javascripta to ze mnie miernota ale z tego co rozumiem to trzeba by bylo pokombinowac ze zmienną deviceinfo z linijki 7. Popróbuj przypisywać jej kolejne wartości od 0 do 5 (zamiast linijki 24 to -> deviceinfo=0; itd.) sprawdzając i wifi i 3g. Przy którejś z cyfr nie powinno być różnicy między wifi a 3g.
Ten post edytował sadistic_son 4.05.2011, 11:36:50 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Hehehe próbowałem już tego ale sprawdzę jeszcze raz dzisiaj bo może coś przeoczyłem
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:22 |