![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2011 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam prośbę o rozwiązanie prostego skryptu ponieważ piszę sobie, skrypt download i potrzebuję takiej rzeczy:
- Że zwykły button będzie udostępniany po np 20 sekundach pobytu na stronie. Jest to prosta rzecz czekam na jakieś sugestię pozdrawiam. Ten post edytował milw0rm90 3.05.2011, 16:50:29 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 18 Dołączył: 23.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy to nie lepiej by było odliczać w JS a nie w PHP.
Po wejściu na stronę odliczasz 20s, po tym czasie usuwasz buttonowi własność disabled="disabled". Ja bym to tak rozwiązał. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko że.. w takim przypadku można sobie napisać krótki "userscript" który odblokuje nam buttona od razu .Ja bym zrobił tak jak mówisz + do sesji przy generowaniu strony dorzuciłbym czas w godzinie , minucie , sekundach +20 i sprawdzałbym czy czas z sesji jest mniejszy od czasu "pobierania" w ten sposób jesteś zabezpieczony przed userscriptami .
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2011 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiecie co to nie jest nie wiadomo na jaką skalę projekt potrzebuje po prostu pomysły właśnie dzięki za tą javke
![]() //EDIT Zrobiłem to tak jeśli ktoś będzie szukał Kod <head> <script language="javascript"> czas=3; function form() { czas--; if(czas==0) document.getElementById("wys").innerHTML="<input type=\"submit\" value=\"Wyslij\" />"; } setInterval("form();", 1000); </script> </head> <body onload="form();"> <form> <input type="text" name="cos" /> <div id="wys"><input disabled=disabled type="submit" value="Wyslij" /></div> </form> </body> Słyszałem że łatwiej użyć setTimeout. Ale nie mam pojęcia jak to zrobić jeśli ktoś wie może pod rzucić ![]() Ten post edytował milw0rm90 3.05.2011, 16:21:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
No wielkie dzięki Darko, ładnie czysto i przejrzyście nie tak jak u mnie masa zbędnych rzeczy. Jeszcze raz wielkie dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 05:16 |