![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 1 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki oto ciąg :
problem jest tu ([^>]+?) - nie wiem jak ująć dopasowanie do wystąpienia wzorca td> powinno być coś takiego ([^td>]+?) - ale to nie jest poprawna forma ujęcia wzorca i nie mogę przechwycić tego całego ciągu. Przez to dopasowanie napotyka problem z wystąpieniem znaku > który występuje tuż za rowspan="9". Jego usunięcie oczwyiśccie powoduje , że wyrażenia działa poprawnie. Jak poprawnie napisać dopełnienie wzorca td> a nie zanku > ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 9 Dołączył: 12.03.2007 Skąd: kraków/tarnobrzeg/baranów/suchorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym najpierw doradzał wyszukać wystąpienia znaczników td a dopiero potem dalsze podwyszukiwania. A tak żeby już w ogóle było dobrze to xpath najlepiej sprawdza się do przeszukiwania dokumentów xml. (html musi być poprawnym xml, czyli wystarczy żeby był poprawny xhtml).
-------------------- Każdy z was jest łodzią w której Może się z potopem mierzyć Cało wyjść z burzowej chmury Musi tylko w to uwierzyć! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:39 |