![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto routing:
Chcę otrzymać takie coś: wpisuję domena.pl/ - domyślnie polska wersja wpisując domena.pl/en/ - angielska wersja Czy istnieje możliwość aby po prostu nie ustalać domeny polskiej poprzez /pl/ bo to jest niepotrzebne i tylko w przypadku innego niż polski języka dawać. Nie wiem czy to się nie kłóci z zasadami routingu. Proszę o odpowiedź. Teraz aby to osiągnąć robię :
ale musiałbym wszędzie dublować adresy.... a tak nie chce hmm...dodatkowo mam pytanie....co właściwie oznacza sf_culture: (? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) l|en) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Głównie chodzi mi o ten znak zapytania... Ten post edytował blackroger 1.05.2011, 17:12:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 7 Dołączył: 10.03.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj czegoś takiego:
?(IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) l|en to wyrażenie regularne. Znak zapytania to część składni. http://www.roscripts.com/PHP_regular_expre...amples-136.html Ten post edytował jaro87 4.05.2011, 12:06:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie działa (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) zapętla się...
Przedstawię jeszcze raz sytuację, może krócej i prościej.... Aktualnie mam: firstHomepage: url: / param: { module: main, action: index } homepage: url: /:sf_culture/ param: { module: main, action: index } requirements: sf_culture: (?(IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) l|en) tak wygląda strona startowa:
Za każdym razem jak daje domena.pl/ to mnie przekierowuja na domena.pl/pl/ lub en/ w zależności. Nie chcę żeby w adresie był znak /pl/ chcę aby te prefixy były dodawane tylko dla języków innych niż pl. Próbowałem już nawet w pathInfoArray w sfWebRequest wstawić formułkę usuwającą z adresu pl ale niestety te wartości są dodawane później i nie wiem dokłądnie jak to ugryźć..... Proszę o pomoc... Znalazłem podobny wątek na innym forum: http://groups.google.com/group/symfony-use...c63a3bb026f4dd9 Ale tam zalecają tworzyć dwa routingi do każdej akcji. Wydaje mi się to dziwne i jakies takie niezdarne.... To pomoże mi ktos? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował blackroger 4.05.2011, 18:24:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 7 Dołączył: 10.03.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak stworzysz osobną akcję na zmianę języka nie będziesz miał żadnego zapętlenia.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja używam czegoś takiego:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 16:58 |