![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 14 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: W. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Proszę o ocenę laya dla gospodarstwa agroturystycznego. Chodzi mi głównie o ocenę wizualną, pierwsze wrażenie, kolorystykę ewentualne rozmieszczenie elementów. LINK: www.kujski.eu/honoraty -------------------- Sukces to droga od jednej porażki do drugiej, bez zmniejszonego entuzjazmu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Jest OK, chociaż logo całkowicie nieczytelne. Z pierwszym wejrzeniem myślałem, że to Horyzonty, nie Honoraty.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 2 Dołączył: 8.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można by spróbować tą ramkę galerii wyciągnąć trochę w trzeci wymiar, do tego na dole w tych rysunkach chyba trochę za dużo elementów, do tego nie współgrają ze sobą i niektóre są jakby rozmazane inne znowu wyraziste, w "lasku choinek" coś jest nie tak.
Ogólnie jednak szablon prosty, przejrzysty, w porządku ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie ładne
![]() Header — "honoraty" nie jest dostatecznie czytelne. "Odręczny" krój ogólnie jest ok, ale ten konkretny nie. Nie jest oczywiste, co tam jest napisane. Blok ze zdjęciami — wygląda w porządku (choć nie wiem po kiego grzyba), ale gdybym miał 1280x800 (a to dość popularna rozdzielczość) to ucięte zostaje, to co najważniejsze — czyli bloki z ofertą. (obczaj: http://s2.ifotos.pl/img/Zrzut-ekr_hnepewp.png ) Swoją drogą: brzydki cień pod tym blokiem. Bloki z ofertą — może być. Blok poniżej — wygląda to tak sobie. btw. na przyszłość użyj albo http://lipsum.pl/ albo (jeszcze lepiej) rzeczywistego tekstu, który tam będzie. Jeszcze niżej — pikselowate i przez to nieładne rysunki Pod ostatnim blokiem — http://s2.ifotos.pl/img/Zrzut-ekr_hnepesx.png pozbądź się tego marginesu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Ode mnie standardowo lista:
[-] Kolorystyka. O ile ten nijaki brąz w tle jest względnie OK, to brakuje tutaj naprawdę żywego koloru przełamującego. Te kilka plam zielonego moim zdaniem nie spełnia tego zadania. Całość jest nieco szarobura, a nie tego się spodziewamy po gospodarstwie agroturystycznym. [-] Dostosowanie do tematyki. Niestety, po usunięciu informacji o "gospodarstwie agroturystycznym" - nie wiedziałabym zupełnie o czym jest strona. A przecież masz bardzo wdzięczny temat na stronę ![]() [-] Webusability. Mało widoczne menu, za duży header, logotyp na środku. [-] Typografia - może to przez brak lorem ipsum. [-] Stopka... układ tekstu, kreski i ten dziwaczny obrazek. [+] Ogólnie rzecz biorąc jest estetyczne (pomijając stopkę). [+] Jak zwykle plusik za działanie. [~] Tak na marginesie, jak robisz gradient to spróbuj może go przeciągnąć ręcznie - wtedy pozbędziesz się tych widocznych przejść. Swoją drogą, mógłbyś pokazać podstrony, bo chyba nie będą się pojawiały w układzie strony startowej? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 14 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: W. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@.radex
Header będzie zmieniony na logo gospodarstwa - tutaj starałem się oddać mniej więcej styl czcionki. Co do wielkości to na potrzeby pokazu u klienta jest to w rozdzielczości mojego komputera (1920x1080) po akceptacji będzie dopasowane do niższych. Margines u mnie nie występuje na ff i ie, a jak zaznaczyłem jest to tylko testowy lay nie poddany weryfikacji kodu ![]() @Daiquiri Stopkę dopracuje ![]() O kolorze też myślałem aby był bardziej wyrazisty jednak nie wiem czy za bardzo nie odwróci uwagi ![]() Tematyka hmmm tutaj jest malutki problem, bo poza nazwą "gospodarstwo agroturystyczne" to miejsce nie ma z tym nic wspólnego. Nie znajdziemy tam zwierzątek itp., a luksusowy ośrodek wypoczynkowy usytuowany w pięknej okolicy, otoczony z każdej strony lasami. Jeżeli chodzi o podstrony to pracuję nad tym ![]() -------------------- Sukces to droga od jednej porażki do drugiej, bez zmniejszonego entuzjazmu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Bardzo podoba mi sie stopka i w takim samym klimacie powinna być reszta strony ale... ogólnie ładnie,
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mi się podoba !
8/10 takie nie codzienne ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:05 |