![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Prowadzę forum na skrypcie SMF w domenie abc.pl na hostingu "A". Postawiłem teraz drugie forum na subdomenie a.abc.pl na hostingu hostingu "B". Nie pytajcie czemu, ale musiałem ![]() Każde forum korzysta z osobnej bazy MySQL. I teraz: co i jak mogę uczynić aby użytkownik rejestrujący się na forum a.abc.pl jednocześnie jego konto byłoby tworzone na forum abc.pl (odwrotnie nie trzeba ![]() Czy jest to w ogóle możliwe aby zrobić taki myk? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pliku który rejestruje Cie do a.abc.pl musisz dodać kod odpowiadający za rejestrację na abc.pl.
Nie lepiej zrobić 2 forum na dwóch domenach? Dodawać uprawnienia do drugiego? Może napisz po co Ci takie kombinowanie? :-) -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na subdomenie będzie głównie SimplePortal no, ale do działania wymaga on zainstalowanego SMF. A subdomena stoi na oddzielnym hostingu ze względów transferu, bo wiem, że na subdomenie ruch będzie kilkakrotnie większy (ze względu tego co tam będzie) niż na forum (i uprzedzając - nie, nie mogę przenieść forum z hostingu A na B
![]() Plik Register.php w SMF ma ponad 800 linii kodu, a moje "umiejętności" nie pozwalają na odpowiednie skonfigurowanie go tak by wysyłał dane nowych użytkowników do dwóch baz. Pozostaje jeszcze jedno rozwiązanie. Rezygnacja z SimplePortal i tylko stworzenie na a.abc.pl zwykłych plików .php z zaimportowanym theme z forum abc.pl. Wtedy link rejestrujący będzie odsyłał do formularza na abc.pl/register. I chyba jeśli nic nie wskóram z połączeniem tej rejestracji to tak będzie ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:43 |