![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2009 Skąd: Pyrzyce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. W celu uproszczenia sobie kodu posłużyłem się pętelką for odwołując się wcześniej do powyższych tablic. Funkcją alert sprawdzałem jej poprawność po wyrzuceniu linijki z deklaracją funkcji i pętla działała poprawnie, jednak w moim zamierzeniu konieczna jest obecność tej funkcji.
oto fragment kodu:
Pytanie z mojej strony, jaki błąd popelniłem przy twrzoeniu funkcji w pętli z wykorzystaniem indeksów tablicy? Czekam na odp. Ten post edytował Tasilvar 30.04.2011, 08:42:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Funkcje nie mogą być tablicami.
Napisz może słownie co kombinujesz -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2009 Skąd: Pyrzyce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generalnie to chciałem sobie uprościć kod, zamiast
chciałem stworzyć petlę która by pobierała kolejne indeky z tablicy i przypisywała im kolory które byłyby w tablicy. Chciałem też aby pętla sama tworzyła zmienną pobierając tylko do nazwy na która składałaby się stała "color_" przyrostek wartości indeksu tablicy (jednak tu także brak efektu). Ten post edytował Tasilvar 30.04.2011, 10:06:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przy dołączonym jQuery:
Zakładam że te black, green. to są divy Kod jQuery('.color').click(function(){ jQuery('#block_test').css('background-color',jQuery(this).attr('color')); }); I już. Pisane z palca więc mogą być drobne błędy -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
zgadza się, a czy nie będe musiał powtarzać tego kodu przy każdy inny kolorze? btw. przy jQuery się jeszcze nie bawiłem.
Ten post edytował Tasilvar 30.04.2011, 10:14:05 |
|
|
![]()
|
|
No a czy ja tu jakiś kod powtórzyłem? Funkcja leci po klasie 'color'. Jedyne co musisz pamiętać by dla divów nadawać klasę 'color' oraz atrybut color. Reszta pójdzie automatycznie
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:51 |