![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 22 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam takie pytanie, czy jest możliwość aby przy użyciu bilioteki gd, obraz nie zmieniał swojej jakość? Dokładniej mówiąć, gdy dodaje tekst do obrazka, obok tekstu powstaje dziwny obraz. Czy jest to po prostu taka wada tej bibloteki, czy jest to bład po stronie obrazka? Jeżeli tak, to czy istnieją inne bibloteki które nie robią tego co biblioteka wyżej ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Zależy jako co zapisujesz.... gif nie straci jakości, jpg można ją ustalić od 0 do 100 (im większa tym lepsza, kosztem wielkości pliku), png nie zmienia, ale możnaokreślić stopień kompresji do 9. Sam przetestuj sobie
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 22 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustawiłem kompresje na 9, zapisalem plik z formatem png, zamiast $rysunek = ImageCreateFromjpeg("banner1.png"); dalem $rysunek = ImageCreateFromPng("banner1.png"); i nadal jest tak samo ;/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Może wrzuć tutaj to co masz na starcie i to co dostajesz w wyniku, bo tak z opisu samego trudno wywnioskować co może być przyczyną.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tu raczej nie chodzi o tę część odczytującą obrazek (imagecreatefromxxx) tylko tą część tworzącą obrazek (imagejpg lub analogiczne).
|
|
|
![]()
|
|
Byłem tak zmęczony, że nie zauważyłem o jednej linijce, a mianowicie
zamiast tego miałem Dziękuje wszystkim za pomoc ![]() Ten post edytował thek 30.04.2011, 19:57:53
Powód edycji: [thek]: Każdy czasem przyśnie, jesteśmy tylko ludźmi i może nam się coś omsknąć.Mi też nieraz się zdarza gdy jestem zmęczony :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:30 |