![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
witam mam problem zw swoim mózgiem chyba...
zrobiłem tak o np formularz z pobieraniem kategorii i działa:
ale teraz w szukaj.php nie wiem jak to ugryźć aby szukało tylko wpisów w tabele jos_djcf_items z danej kategorii... myślę, że trzeba napisać SELECTa typu
i wyświetlenie tego i tu nie wiem jak to rozgryźć.... Ten post edytował damianm2007 29.04.2011, 12:44:07 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jęsli dobrze zrozumiałem co chcesz zrobić
![]()
co ci to da jeśli dasz imie BB wyszuka ci wszystkie wpisy które mają w sobie BB czyli np aaBB BBaa caffBBdijew Ten post edytował Hpsi+ 29.04.2011, 12:45:44 -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
jęsli dobrze zrozumiałem co chcesz zrobić ![]()
co ci to da jeśli dasz imie BB wyszuka ci wszystkie wpisy które mają w sobie BB czyli np aaBB BBaa caffBBdijew właśnie poprawiłem z imie na description chce aby szukało daną frazę w opisie wpisu, który jest w danej kategorii |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zmień w moim zapytaniu imie na description i po sprawie ?
![]() czyli np:
btw: jak zwykle dodam to samo polecam rozpoczęscie używania pdo do łączenia się z bazą danych ![]() Ten post edytował Hpsi+ 29.04.2011, 12:58:32 -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]()
|
|
To zmień w moim zapytaniu imie na description i po sprawie ? ![]() czyli np:
btw: jak zwykle dodam to samo polecam rozpoczęscie używania pdo do łączenia się z bazą danych ![]() hmmmm coś biało jest |
|
|
![]()
|
|
Coś więcej?
zrób po $query = mysql_query .... -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
|
|
![]()
|
|
Coś więcej? zrób po $query = mysql_query .... dodałem hmm nie chce denerwować ale dalej biało hmmm wiesz bo w pliku szukaj.php mam tylko to a nie powinno tam być coś związanego z POST ? chyba jakoś dane musi pobrać z formularza który wypełniam wcześniej ? |
|
|
![]()
|
|
jesli przekopiwałeś od a-z mój kod to nic dziwnego
zamiast 'BB'; daj wartośc z posta np $_POST['description']; -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:14 |