![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, za nic nie mogę sobie poradzić z wyciągnięciem wartości statusu przyjmującego albo OK albo FALSE
Adres wygląda tak: platnosc,92?status=OK Zrobiłem coś takiego: RewriteRule ^(platnosc),([0-9]+)+(\?)+([status\=OK])$ index.php?str=$1&id=$2&status=ok [L] ale wiem że to źle, bo nie pokazuje mi wartości OK dla $_GET['status'] Próbowałem już nieskończoną liczbę sposobów, ale nic nie działa. Proszę o pomoc -------------------- Apache + php 5 + PostgreSQL (Mac OS X)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
? Tylko sprawdź, czy aby wszystko co za ? nie zostanie potraktowane jako Query String ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$_GET['str'] i $_GET['id'] jest pięknie szczytywany ale nadal to co najważniejsze, czyli status jest poprzez $_GET['status'] niewidoczny.
-------------------- Apache + php 5 + PostgreSQL (Mac OS X)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można spróbować z flagą [QSA], która umożliwia przekazywanie danych do GET
|
|
|
![]()
|
|
Też nic.
Notice: Undefined index: status Ja myślałem że kłopot jest w złym napisaniu wyrażenia regularnego jeśli chodzi o ? Macie może jeszcze jakieś pomysły? Ten post edytował kapitan kloss 29.04.2011, 13:05:05 -------------------- Apache + php 5 + PostgreSQL (Mac OS X)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Jak już wspomniałem... status może zostać uznany w takim wypadku za Query String, a by się do niego dobrać, musisz juz sięgnąć do RewriteCond i tam zrobić wyrażenie regularne, coś w deseń:
Najlepiej zerknij na jaki adres Ci mod_rewrite kieruje w regułach. Jak dla mnie bowiem [QSA] powinno po połaczeniu z moją starą regułą, pozbawioną status pomóc, czyli
lub podane wyżej z RewriteCond powinno zadziałać. Jeśli nie zwiększ sobie poziom logowania Apacha do takiego, by pokazało Ci JAK przepisuje adresy mod_rewrite. -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Zadziałało, super. Naprawdę duża wdzięcznośc.
-------------------- Apache + php 5 + PostgreSQL (Mac OS X)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:51 |