![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w pliku tekstowym mam wypisane liczby(cyfry) oddzielone od siebie spacjami. Jak napisać funkcję, która wczytuje na ekran każdą z tych liczb(cyfr), gdzie każda liczba będzie w nowej lini?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod #include<stdio.h> powinno działać (nie wiem, pisze z głowy)....
int int_out(FILE *fp) { int c, i=0, buf[30]; memset(buf, 0, 30); while((c=fgetc(fp))!=EOF) { if(c==' ') break; if(i < 30) buf[i++]=c; else break; } printf("%dn", buf); if(feof(fp)) return 0; return 1; } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2004 Skąd: Szczecin|Bukowe Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to napisałem tak:
Kod #include <iostream>
#include <stdlib.h> using namespace std; int main() { int i; int tablica[6]={1, 2, 3, 4, 5, 6}; for(i=0; i<=5; i++) { cout << tablica[i] << "n"; } system("PAUSE"); return 0; } -------------------- "Unix is like a vigvam - no windows, no gates, Apache inside"
Warsztat: Windows XP PE | Dreamweaver | Apache 1.3.29 | PHP 4.3.4 | Araneae | MYSQL 4 | Visual Studio | Dev-C++ [b]Programowanie: llllll 40% |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ja to napisałem tak:
Kod using namespace std; Ale to juz c++ ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Kod #include<stdio.h> powinno działać (nie wiem, pisze z głowy)....int int_out(FILE *fp) { int c, i=0, buf[30]; memset(buf, 0, 30); while((c=fgetc(fp))!=EOF) { if(c==' ') break; if(i < 30) buf[i++]=c; else break; } printf("%dn", buf); if(feof(fp)) return 0; return 1; } co oznacza memset(buf, 0, 30); |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator planeta/IRC Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 385 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat void *memset(void *s, int c, size_t n);
Funkcja memset() wypełnia pierwsze n bajtów obszaru pamięci wskazywanego przez s stałym bajtem c. -------------------- "Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
Cudi's devBlog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2004 Skąd: Szczecin|Bukowe Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oj przepraszam nie doczytałem i moj kod jest w C++, ale i tak sie może przydać;)
-------------------- "Unix is like a vigvam - no windows, no gates, Apache inside"
Warsztat: Windows XP PE | Dreamweaver | Apache 1.3.29 | PHP 4.3.4 | Araneae | MYSQL 4 | Visual Studio | Dev-C++ [b]Programowanie: llllll 40% |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aha, i oczywiście moją funkcję należy wstawić w pętle:
Kod FILE *fp=fopen('liczby.txt');
while(int_out(fp)); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:57 |