![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż mam taki skrawek kodu:
Lecz kiedy go "odpalam" pętle for tworzą tabelę z dwoma kolumnami, lecz np. siodelko i jego cena powtarza sie 12 razy ;/ SS: http://img856.imageshack.us/i/tabelal.png/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Zawartość nazwa[$i] nie zmienia się w iteracjach wewnętrznego for() dopóki $j jest mniejszy od $liczba1, więc jeśli przykładowo $liczba1 wynosi 20, to wewnętrzna pętla for() wykona się 20 razy z tą samą nazwą.
Może napisz, co chcesz osiągnąć. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę utworzyć tabelę, w której będą dwie kolumny, po lewej nazwa produktu, a po prawej cena, tak samo jak na SS, tylko żeby nie wyświetlało się jedno 12 razy
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 1 Dołączył: 10.05.2007 Skąd: Częstochowa / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twoje rozwiązanie jest niepotrzebnie skomplikowane. Proponuję inaczej to rozwiązać, mianowicie tablica wielowymiarowa. Ja bym to widział tak:
Mam nadzieję, że pomogłem. Ten post edytował virusT 28.04.2011, 22:38:46 |
|
|
![]()
|
|
Przykro mi to mówić ale niezbyt
![]() To znaczy, nie za bardzo rozumiem twój kod, ale to nic, potem go rozkminie, lecz po wpisaniu twojego kodu, tabela ma tylko dwie komórki, a mianowicie po lewej "S" a po prawej "3". ;/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 1 Dołączył: 10.05.2007 Skąd: Częstochowa / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorka już go poprawiłem, teraz spróbuj go skopiować, wcześniej zawierał mały błąd, bo pisałem go na sucho.
|
|
|
![]()
|
|
o, Dzięki działa, masz "pomógł"
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:51 |