![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam do napisania prosta funkcje, lecz nie wiem jak do tego podejsc. Funkcja ma wyciagac dane z bazy i wypisywac je na ekran. Dane w bazie to grupa i komputer. Chcialbym, zeby w naglowku byla nazwa grupy a pod nia komputery. Chodzi mi miej wiecej o cos takiego: Grupa 1: komputer1 komputer2 komputer3 Grupa 2: komputer4 komputer5 Poki co wyswietla sie to tak: grupa 1, komputer1 grupa 1, komputer2 ...itd... Uzywam takiego zapytania: Czy macie jakis pomysl na funkcje php, ktora by sie tym zajela? Z gory dziekuje ![]() Ten post edytował 1ukas 28.04.2011, 20:48:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 1 Dołączył: 10.05.2007 Skąd: Częstochowa / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fajnie by było jakbyś podał strukturę tych tabel w bazie danych, bo tak to ciężko cokolwiek pomóc nie wiedząc jak to w ogóle wygląda.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Struktura tabeli jest bardzo prosta - tylko dwie kolumny.
Wyglada to tak: ___________________________ |_pc_name__|__group_prefix__| ------------------------------------------- |____pc3____|___group_2____| |____pc2____|___group_1____| Pc name jest unikalny (primary key) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 1 Dołączył: 10.05.2007 Skąd: Częstochowa / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
To jest dokladnie ten sam kod podalem w pierwszym poscie.
Ja chce, zeby nowa grupa wyswietlala sie tylko raz a nie za kazdym razem, tak jak pisalem wczesniej. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W czasie wyświetlania zapisz nazwę grupy do zmiennej i porównaj a poprzednim wpisem. Jeśli poprzednia nazwa grupy nie jest taka sama , wyświetl nazwę grupy. Proste.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:59 |